В Бургаска болница посрещнаха Коледа и Нова Година с бебета в коледни чорапи!

В коледно чорапче и с празнична шапчица, вместо в традиционните пелени, е облечено всяко бебе, родено в дните около Рождество в бургаската болница „Дева Мария”. Така екипите на родилно отделение и отделението по неонатология се опитват да внесат празнично настроение у майките по коледните празници.

Обличането на бебетата като подаръчета е традиция в някои болници в САЩ, но у нас за първи път новородените ще имат специална коледна премяна.

Image result for бургас бебета коледни чорапи

„И решихме, че в този светъл ден на всяка една майка, когато тя получава своето дете – най-големия подарък в живота си, е добре да инициираме едно обличане на бебетата като Дядо Коледа, защото Дядо Коледа, знаем, носи най-добрите подаръци, най-голямото щастие, най-светлите мигове в живота на един човек”, каза пред Нова тв д-р Мария Търнева, началник на отделението по неонатология в МБАЛ „Дева Мария”.

„Рождество Христово е символ на зараждащата се вяра и надежда за човечеството, това, което е и раждането на новия живот във всяко семейство. Това, че по време на най-светлите празници в годината майките са далеч от семействата си, не трябва да ги лишава от празнично настроение. Традицията да обличаме новородените им бебета в духа на Коледа е нашият принос към тяхното празнично настроение.” коментират от отделението.

Университетска болница „Дева Мария” изпраща годината с 1080 бебета, родени до момента.

Споделете тази прекрасна новина с вашите приятели!

Източник : 24chasa.bg , cross.bg

Харесайте страницата ни за още!

Учените доказаха, че дългите отпуски удължават живота!

15 усмивки на спящи бебета, които ще стоплят сърцата ви!