Младо семейство си направи приказен дом от два стари жп вагона!

Тяхното запознанство се в случило във влака. Оттогава те са твърдо решени, че железопътната линия трябва да им напомня любовта. Ето защо двойката е решила да си построи къща, като използва железопътни вагони.

Задачата не беше проста. В началото трябваше да се купят вагоните, но това е доста скъпо удоволствие, а след това да ги транспортират. Оказало се, че това ще им струва повече от самите вагони. Не беше никак лесно и получаването на разрешително за това откачено строителство. Но какво ли не прави човек заради истинската любов.

Два вагона производство 1974 и 1975 години бяха купени от влюбените, почистени, боядисани и доставени на строителната площадка.

Според проекта, който мъжът обмислял и рисувал в главата си от дълго време, къщата трябвало да прилича на буквата „Н“, двата вагона гледат един към друг от дългата страна и се съединяват в средата от преход, обединяващ вътрешното пространство.

Според плана, една баня, спалня и кабинет трябвало да бъдат разположени в единия вагон, в другия да са кухнята и трапезария, а свързващата ги стая – просторен хол.

Изграждането на къщата глътнало доста пари и младото семейство взело кредит със срок на изплащане 16 години.

 

Така обаче те получили възможност да реализират мечтата си и завършили строителството доста бързо.

Всичко замислено, въпреки трудностите, те успели да реализират.

Сега двойката е просто щастлива, че може да живее в дом-вагон, който да им напомня за запознанството и медения им месец, по време на който те пътешествали също с влак.

Не е ли всъщност това истинската романтика във всекидневния живот./jenata.blitz.bg

Споделете с вашите приятели!

Колкото по-ниско е човек душевно, толкова по-високо вири нос…

Защо наричат жената Телец “солта на живота” ?