Наредба в Смолян: Ако нахраниш бездомно животно, глоба до 1000 лв!

До 1000 лева може да достигне глобата за един човек, ако бъде хванат да храни безстопанствени котки и кучета. Грижата за бездомните животинки вече ще се преследва от закона!

Това гласи предложената наредба от 2017 година и тя се отнася единствено за община Смолян. Според това предложение, всеки нарушител ще бъде санкциониран, ако бъде спипан да храни уличните животни.

Така глобата за физическо лице ще бъде между 20 до 300 лв. , а за юридически лица от 300 до 1000 лв.

Местната власт е убедена, че една от основните причини за замърсяването на градската среда не са хората, превозните средства, лошата архитектурна и слабия контрол на почистващите фирми в града, а виновните са именно бездомните животинки, които изглежда са изкупителната жертва в този случай! Според предложението, ако искате да нахраните едно бездомно животинче, първо трябва да си го осиновите и да го регистрирате като домашно!

Ето какво пише сайта на община Смолян :

“Ако някой гражданин иска да храни такива животни, то той може да ги отглежда като домашни любимци, съгласно законовите изисквания – на собствен терен, кучето да притежава ветеринарномедицинска и административна регистрация.
Забраната за хранене на бездомни кучета ще доведе до намаляване риска от инциденти и е мярка за намаляване на броя на безстопанствените животни и ограничаване на популацията им.”

Забранено ще е и влизането на кучета още в паркове и площадки около всички църкви, читалища, държавни учреждения и други.

Ние не сме сигурни, че това е начина да се намери решение на проблема с бездомните животни… споделете тази статия с вашите приятели ако и вие сте съгласни!

От Mozache.com не знаем развръзката на този казус към настоящия момент, но самия факт, че някой  е предложил за разглеждане подобен абсурд е смущаващ…

Източник : miau.bg

 

Споделете с вашите приятели!

15 Снимки на стари сгради, преди и след намесата на художници!

Това уникално основно училище отвори врати в гр. Берковица (8 Снимки)