Това уникално основно училище отвори врати в гр. Берковица (8 Снимки)

Напълно реновирания център по природни науки и предприемачество на първо основно училище „Никола Вапцаров” , който отвори врати тази година и  вече е номиниран за годишна архитектурна награда, съобщиха от общината в Берковица. Номинациите се правят от платформата за архитектурна критика и публицистика WhATA, а победителите се определят с онлайн гласуване.

 Съчетание от модерен стил, уют, позитивност и малка доза любов, правят това местенце любимо на всички деца от основното училище “Никола Вапцаров” в Берковица!

Модерният център за обучение бе открит през юли м.г., пише Kmeta.bg.  В него е създадена необичайна учебна среда, която се доближава до реалния живот. В нея изобилстват компютри, има лабораторен остров, аквариум, терариум, кътове за отдих. Чиновете са заменени с модулни маси, които лесно могат да променят формата си или да бъдат прибирани в шкафове, за да освободят място за игра.

Училището е номинирано в категорията „Нормалност на годината – малките добри изключения, които се надяваме да станат норма”.

Черна дъска няма, а да се пише и рисува може по стените, обработени със специална боя. В междучасията децата могат да сядат на меки възглавници или да се люлеят на люлки.

Подобна среда създава изключителни условия за малчуганите, като могат да развиват своите творчески умения и дарби.

Супер модерната конферентна зала е също едно приятно местенце, което улеснява работата на учители и ученици!

Image may contain: 1 person, sitting, screen and indoor

Image may contain: one or more people

За Берковското училище може да се гласува ОНЛАЙН, а победителите ще бъдат обявени на 15 февруари! Желаем успех на това прекрасно българско училище!

Източници : economic.bg , bnr.bg, kmeta.bg

Споделете тази прекрасна статия с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!

Наредба в Смолян: Ако нахраниш бездомно животно, глоба до 1000 лв!

34 годишен мъж, възстановява старо училище, за да съживи едно село!