Учените Доказаха, Че Хората, Които Имат Сестра Са По-Добри Във Всичко!

Ново и важно откритие на хоризонта! Ако имате сестра, сте по-добър човек, твърдят учени.

Изводите им се базират на проучване, публикувано в “The Journal of Family Psychology”. То включва над 400 семейства с братя и сестри на възраст между 10 и 14 години. И науката сочи, че наличието на сестра насърчава доброто психично здраве и поведение на човека.

Резултатите показват също така, че хората със сестри се отличават с по-голяма способност да съчувстват на хората, да общуват и да разрешават конфликти. Лаура Уокър, водещ автор на изследването, казва, че тези данни важат дори в тези семейства, в които често има конфликти.

article-2402398-1B78EA4B000005DC-912_634x456

Самите хора, участвали в изследването, също са категорични, че когато имаш сестра, животът е по-малко самотен. Това не е толкова изненадващо, като се има предвид, че момичетата са по-комуникативни от момчетата. По-вероятно е да разговаряте с за проблемите в живота със сестра, отколкото с брат.

Има и добри новини специално за дамите. Мъжете, които са израснали със сестри, по-добре общуват с жените като цяло.

Тази информация потвърждава нещо, което вече знаем – голямото семейство е нещо хубаво. А нашите братя и сестри ще бъдат с нас през целия си живот, така че над тези си отношения трябва да работим всеки ден.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!

21 Забавни Снимки На Кучета Уловени В Перфектния Момент!

Запознайте Се С Уили, Кученцето С Носле Във Формата На Сърце!