12 Храни, За Които Нямате Представа Как Изглеждат В Суров Вид!

Един млад баща попитал малката си дъщеря, от къде идва кафето? Неговото малко момиченце отговорило: “От кутията, разбира се!”

1) Семена от сусам: Сусамът е цъфтящо растение, което е родено в тропически райони близо до екватора. Страните, които са най-големите производители на сусам в света, са Индия и Судан. Това е едно от най-старите маслодайни култури, познати в цялото човечество! Той расте в големи капсули, почти като грах, и се събира за печени продукти по целия свят.

2) Шам фъстък: Фъстъците са членове на семейството на кашу и произхождат от развиващите се региони около Централна Азия и Близкия изток. Фъстъкът е всъщност семето на дървото, което идва от красиво цвете.

3) Ванилия: Един от любимите ни вкусове всъщност идва от цъфтящо орхидейно растение! Този вид е отглеждан в продължение на векове и неговият произход датира най-рано от древните племена на Тотонак в Мексико, за които се казва, че са първите, които култивират растението. Когато ацтеките поемат културата на Тотонак, те разработват вкус от Ванилия и го наричат “Черното цвете”, защото веднага след като се култивира става черно.

4) Киви : Кивито расте на лозя, като грозде! Плодът се отглежда на практика навсякъде по света, включително Китай, Италия, Нова Зеландия, Чили, Гърция и Франция. За първи път се среща в по-голямата част от Китай, а първоначалното име за популярните плодове е “китайски цариградско грозде”.

5) Фъстъци: Известни с ядливите си семена, мнозина не осъзнават, че фъстъците всъщност са доста красиво изглеждащо цвете. Семената се класифицират като маслодайно растение заради високото си съдържание на масло. През 2014 г. световното производство на се равнява на около 42 милиона тона. Това са много ядки!

6) Брюкселско зеле: Произходът на това странно изглеждащо растение идва от Брюксел, Белгия, където растението придобива своето име. Това е родственик на семейството на зелето, но вместо да е близко до земята, тези лъжички растат над земята, “покълват” ядливи пъпки, които всички обичаме (или мразим).

7) Бадеми: Бадемът е вид дърво, родом от Близкия изток и части на Северна Америка. Самият семенник расте в плода на дървото, наречен дръжка, която е твърда черупка, която расте около бадемите, които всъщност не са семе. Вярвайте или не, бадемите са по-тясно свързани с прасковите, отколкото с истинските ядки.

8) Канела: Тази подправка идва от вътрешната кора на дърветата, наречена Cinnamomum. Тази подправка съществува от много време, но за първи път е записана в историята, когато е внесена в Египет още през 2000 г. пр. Хр. Този аромат може да се срещне в културите и историята от цял свят.

9) Шафран: Има причина тази подправка да е толкова скъпа! Шафранът, който идва от цветето “Шафран Crocus”, се събира внимателно на ръка. Шафранът расте и се отглежда от Западна Испания чак до източната част на Индия.

10) Кашу: Тези странни изглеждащи плодове всъщност са кашу от дърво. Това тропическо вечнозелено дърво произвежда тези големи семена кашу и “ябълки кашу”. Не само,че кашуто се използва в цял свят като ядка, но вярвайте или не, ябълката на кашуто може да се използва и за направата на сладка плодова напитка или дори алкохол!

11) Кафе: Това прекрасно растение е наоколо още от как свят светува. Легендата разказва, че племената “Оромо” в Кафа, Етиопия са били първите, които признават кофеиновите ефекти в растението, но това все още не е доказано. Кафето идва от черешата на растението Coffea, където кафето се събира отвътре и после се пече, за да се направи познатата ти чаша еспресо. Има няколко района за отглеждане на кафе по света, включително Латинска Америка, Африка и Азиатско-тихоокеанските региони. Растението расте най-близо до екватора.

12) Шоколад: Какаовата ядка е сухото и ферментирало семе от какао, от което произлизат какаовото масло и шоколада. Има дълъг и сложен процес на отглеждане и производство на шоколад, но главно шоколада идва от тези странни видове семена, които растат в горещия дъждовен климат близо до екватора.

Споделете тези храни с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!

Баща Пресъздава Снимките В Инстаграм На Дъщеря Си По Уникален Начин. (Нови Снимки)

Семейство Спасява Ранена Катеричка, Тя Заживява В Коледното Им Дръвче.