Български град поставен на първо място сред най-красивите в света!

Безбройните красиви кътчета в България получават все по-често признание не само у нас, но и зад граница, съобщава panorama.bg.

Поредното доказателство е престижното първо място на Велико Търново в класация за най-красиви места в света, които са построени на отвесни склонове.

Класацията е създадена от престижния италиански вестник La Republica. Авторите са категорични, че Велико Търново и другите места, включени в класацията, предизвикват истинско възхищение, когато човек ги види на живо, а очарованието им е се запечатва за дълго в ума!

Related image

Избраните локации са наречени „архитектурни бижута“, а градовете, които са намерили място в класацията – „съкровища“. Изтъква се, че не е било никак лесно да бъдат построени на такива труднодостъпни места, което се посочва като пример за желанието на човечеството да подчини дивата природа, дори когато не става дума за постройки с отбранителна цел.

Image result for veliko tarnovo beautiful photo

Related image

Италианските автори на класацията са категорични, че Велико Търново и другите участници в подреждането предизвикват спонтанен възторг, когато ги видиш на живо, а обаянието им се запечатва за дълго в съзнанието.

Колко престижна е лидерската позиция на българския град доказват имената, останали след него в класацията – емблематичният комплекс от манастири Метеора в Гърция, испанският град Ронда, френският Рокамадур, италианските Риомаджоре, Вернаца, Чивита ди Баньореджо, Пиодао в Португалия, Вади Даван в Йемен, Санторини в Гърция и др.

Споделете този прекрасен български град с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!