Йозил поема разноските по операциите на 1000 болни деца по света!

През уикенда халфът на “Арсенал” Месут Йозил ще сключи брак с половинката си Амине Гюлше, но това няма да бъде единственото незабравимо събитие за германеца. В навечерието на сватбата си футболистът обяви, че ще помогне на 1000 деца по света, поемайки разноските по техни операции.

Йозил и половинката му дори призовават гостите на своята сватба да не носят подаръци за младоженците, а да дарят пари на фондация, която да ги разпредели за деца в нужда. Футболистът уточнява, че средствата отиват за деца, които се лекуват от изгаряния, деформация на крайниците и други проблеми.

Халфът на “Арсенал” подкрепя фондацията BigShoe, като си партнира с нея от години. През 2014 г. Йозил дари премията си от спечелването на световната титла в Бразилия (240 хиляди паунда) за операциите на 23 бразилски деца.

“Като професионален футболист аз съм в привилегирована позиция. Затова моля всички, които имат възможност да помогнат на деца в нужда и да се включат в една инициатива, която е близка до сърцето ми”, написа Йозил в социалните мрежи.

“Много фенове и приятели ме попитаха какво искам за моята сватба, но моето желание и това на Амине е повече хора да се включат в даряването на пари”.

Йозил се включи и в кампаниите през 2016 г. в Африка и преди година в Русия. “Сега имаме шанс да помагаме на деца по целия свят”, уточни футболистът.

Споделете този невероятен футболист и човек с вашите приятели! <3

Споделете с вашите приятели!

Тайната на умните деца е в думите, които чуват от своите родители

Девет медицински сестри в една болница забременяха и родиха по едно и също време!