Когато си загубил всичко, никога не загубвай себе си.

Всеки един човек в живота си е имал по-продължителен период на нещастие или липса на удоволтворение… Може би сте били във връзка, която ви потиска, може би сте взели грешни решения, може би са ви уволнили от работата в която сте давали всичко от себе си и с която издържате своето семейство, родители и т.н.

Каквото и да се е случило.. вие просто сте изгубили стимула си за живот… изгубили сте приятели… изгубили сте пари… изгубили сте себе си…

Събуждате се всяка сутрин в тази тъмна дупка, от която не виждате изход и въпреки усилията да се усмихнете със свито сърце преживявате поредния ден, който не предлага нищо различно…. пореден ден без промяна в тази безкрайна въртележка на надежда и разочарование.

Питате се защо на мен? С какво съм го заслужил? Идва момент в който се замисляте, че това не сте вие… това е просто едно жалко подобие на вас самите, което се самосъжалява и поема ударите на живота безответно…

Как да намерите себе си и да продължите напред?

Не случайно известния монолог от III действие, I сцена в “Хамлет” на Шекспир е придобил овековечена и световна слава, а именно :

“Да бъдеш или не – това е въпросът.
Дали е по-достойно за душата
да понесеш камшиците, стрелите
на бясната съдба, или да сеопълчиш
сам срещу море от мъки
и да им туриш край?”

Related image

Може би всичко лошо, което ви се случва е трябвало да се случи…
може би по този начин живота ви подготвя за всичко хубаво, което предстои…
може би трябва да научите своят урок, който ще ви направи по-силни…
може би трябва да минете през мръсното блато в което никога не сте били, за да оцените чистата и зелена морава, която винаги сте смятали за даденост.

Може би трябва да изгубите всичко, за да намерите себе си!

В такива моменти трябва да черпите сила от най-близките си хора… в такива моменти трябва да черпите сила от любовта…

Любовта към семейството, любовта към животните, любовта към природата. Никога не забравяйте, че най-щастливите хора не са богати и известни. Най-щастливите хора за тези, които живеят за момента и намират щастието в най-малките неща.

Можете да загубите приятелства, книги, връзки и телефони, но стига да не загубите себе си, винаги ще намерите начин да продължите, като едни по-мъдри и по-силни личности!

Щастливите хора никога не позволяват ударите на съдбата да им отнеме най-ценното… да им отнеме любовта към живота!

Споделете тази статия с вашите приятели!

 

Споделете с вашите приятели!