Ученици в Етиопия засадиха 353 милиона дръвчета само за един ден!

Наскоро група учени съобщиха, че в следващите 10 години човечеството трябва да засади поне 1.2 трилиона дървета, ако искаме да запазим природния баланс на планетата ни.

Докато големите правителства и компании по света все още не предприемат кой знае какви мащабни действия, една от най-бедните държави на Земята успя да даде страхотен пример за това как с малко може да се постигне много.

Вчера правителството на Етиопия съобщи, че на територията на страната са били засадени 353 милиона дръвчета, и то само за един ден, като са били активизирани почти всички училища в страната и децата са помагали на възрастните със засаждането и така от правителството са искали да дадат пример на малките малчугани

Снимка 436339

Държавата е приканила всеки един от над стоте си милиона жители да засади поне по 40 фиданки в опит да бъдат възстановени изсечени преди време гори и да се противодейства на климатичните промени.

Данни на ООН сочат, че в началото на този век едва 4% от територията на страната е била покрита от горски масиви, което е с над 30% по-малко от обема на горите в началото на XX век.

Снимка 436340

Постижението на Етиопия подобри предходния рекорд за най-много засадени дървета в рамките на един ден, който принадлежеше на Индия с бройка от 66 милиона дървета, поставен през 2016 г., предава The Guardian.

Споделете тази прекрасна инициатива с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!

6 качества на жената Водолей: Обожава деца, прощава и подкрепя!

Учените: хората, които се държат лошо с животните се провалят в живота!