Семейство спасяват малко вълче, след години животното се връща при тях за помощ.

Това е историята за малко момче на име Леша от сибирският район на Русия, Томск и връзката му с вълче, което освобождава от капан преди години.

Бащата на Леша работил като лесничей и много обичал работата си. От ранно детство той учил сина си да обича и уважава природата и всички живи същества, които живеят в нея.

Следователно Леша израства като смело и решително момче и не се страхува от тайните, които крие гората.

Момчето познавало всяка пътека в местната гора, всеки храст му бил познат, така че никога не би очаквал нещо да го изненада, но докато правил рутинната си обиколка в района, Леша чул жален вой на ранено животно, приближил се и се натъкнал на мъничко вълче, което било заклещено в капан.

Момчето веднага си спомнило всичко, на което го е учил баща му, и помогнал на дивото животно да се освободи.

Леша много внимателно взел животното и решил да го закара у дома. Там бащата се наел да лекува раната на малкия вълк. И така, вълчето живеело с тях няколко месеца, докато се уверили, че всичко е наред със здравето му и може да бъде пуснато в дивата природа.

Леша, заедно с баща си, се грижели за животното. Момчето много се привързало към вълчето и двамата постепенно станали истински приятели.

Бащата припомнял на момчето, че вълкът винаги ще си остане вълк, така че ще дойде момент, в който ще трябва да го върнат обратно в гората.

И това наистина се случило: след като се почувствало готово, вълчето просто само изчезнало в дивата природа.

В началото Леша тъжал за дивия си другар, но успял да приеме факта, че вълкът ще се чувства най-добре на мястото на което принадлежи, а именно в гората.

Минали години и семейството било забравило за този случай, докато един ден ненадейно в двора им се появил тежко ранен голям вълк с три малки вълчета. Животното било тежко ранено и си личало, че е стигнало до къщата с последни сили.

Момчето разпознало своят стар другар, на който бил помогнал преди години и веднага се опитали да закърпят раните, докато стигнат до местната ветиринарна клиника, но за жалост този път дивото животно загубило битката.

Вълкът е изключително стриктно и интелигентно животно и е усещало, че този път няма да оцелее, но след всички тези години е знаело, че щом семейството е помогнало на него в труден момент, биха се погрижили и за неговите малки вълчета. Леша и баща му не успяват да спасят животното, но изпълнили последното желание на другаря си.

Семейството се погрижили за малките вълчета и когато били достатъчно зрели и самостоятелни, били пуснати обратно в необятната дива природа на Сибир.

Понякога смятаме, че животните не оценяват това, което правим за тях, но всяко едно живо същество има инстинкти за които ние нямаме и представа. Повечето животни са благодарни и лоялни към своите спасители.

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!