4-месечното момиченце, което победи рака и отпразнува първия си рожден ден

Лилиан Грейс Бордън (Лили) е родена красиво и на пръв поглед здраво момиченце. За родителите си тя била перфектна.

Но според дарителската кампания, родителите забелязали, че нещо не е наред с бебето Лили. Тя не движела крайниците си съвсем правилно.

От 25 януари Лили удари камбаната, което означава, че е без рак!

Бързо след това е назначен ядрено-магнитен резонанс и лекарите забелязват нещо в мозъчния й ствол. Дотогава майката на Лили казва, че дишането й е било компрометирано, така че я изпратили в интензивното и я поставили на дихателна тръба и сонда за стомашно хранене.

4-month-old girl beats brain cancer and rings the bell | WAVY.com

Шари Бордън, нейната майка, казва, че резултатите били притеснителни, така че се консултирали с детската болница Benioff на UCSF в Оукланд, Калифорния. След това Лили и майка й били откарани до Оукланд с медицински транспортен самолет.

От 25 януари Лили удари камбаната, което означава, че е без рак!

Малък лъч надежда съществувало в наскоро одобрената таргетна химиотерапия за тумори с определен генетичен състав. Но те трябвало да действат бързо, ако искали да има шанс да спасят Лили.

Туморът бил агресивен. “Лекарите казаха, че поради местоположението му операцията просто не е била опция. Химиотерапията бе единствената надежда на Лили”, казва майка й.

След приложеното лечение, чудото се случва и три седмици по-късно туморът на Лили изчезва.

От 25 януари 2020, Лили удари камбаната поставена в отделението, което означава, че вече е без рак!

Mom helps baby ring bell after beating brain cancer in emotional video -  Good Morning America

Близо година по-късно семейството публикува снимка на малката Лили, която празнува своя първи рожден ден, усмихната, здрава и щастлива, така както всяко едно дете заслужава да бъде.

2.

Желаем на това малко юначе да расте здрава и красива, защото понякога чудесата се случват и никога не трябва да губим надежда.