9-годишно момче събра над $90 000, за да осигури бронирани жилетки за полицейски кучета

Деветгодишно момче реши да се опита да осигури на трудолюбивите кучета, работещи в полицията, защитата, от която се нуждаят и заслужават.

Брейди Снаковски е силно запален по полицейското призвание от малък и се надява един ден самият той да стане полицай.

Детето има силно желание да прави добро и това е очевидно, след като се наема с нелеката задача да подобри безопасността на служебните кучета в местното управление.

Брейди стартира кампания в сайта GoFundMe, която набира средства за балистични жилетки на служебните кучета.

Оказва се, че кучешките бронежилетки били доста скъпи, след като семейството на детето се опитват да купят и да дарят една бройка.

Брейди гледал любимото си полицейско предаване и забелязал, че едно от полицейските кучета не носи жилетка.

След като научава, че на полицейските кучета не са усигурени бронежилетки, детето решава, че иска да дари такава на служебно куче, но скоро разбра, че една балистична жилетка струва поне 1200 $

Но Брейди нямал намерение да се отказва. Той организирал кампания в GoFundMe, за да събере пари за жилетката и дори продавал бисквитки, за да спечели повече пари.

Брейди надминава първоначалната си цел и в крайна сметка успява да събере пари за четири.

След това той знаел, че трябва да продължи и бил посрещнат с огромна подкрепа от обществото. Младото момче събрало над 90 000 долара за кучешки балистични жилетки и успяло да дари повече жилетки, отколкото някога е мечтал.

Благодарение на детето, 134 полицейски кучета получили жилетки и вече могат да изпълняват важната си работа при много по-безопасни обстоятелства. Други 57 кучета в момента са в списъка на чакащите.

Дарените от Брейди жилетки се носят от кучета в 19 щата, и като признание за усилията му, момчето наскоро било обявено за “Дете на годината от ASPCA”.