Акула с нож в тялото се доближи до водолаз с молба за помощ

По време на екскурзия край Каймановите острови, инструктор по гмуркане води група новобранци към защитена зона, когато наблизо се появи необичайна акула.

След като дава инструкции на туристите да се качат в лодката, Брет Джонсън се приближил до акулата, забелязвайки нещо като пръчка, стърчаща от главата й.

Акулите-кърмачки рядко представляват опасност за хората и Джонсън бил изненадан и шокиран от гледката.

Когато се приближил, мъжът видял голям кухненски нож стърчащ от тялото на рибата. Изглежда, че акулата се е приближила към човека за помощ.

Събрал смелост, Брет внимателно се приближил до рибата и извадил ножа. Изглежда, сякаш акулата била благодарна, разбира се, по свой собствен начин.

Джонсън, който публикува видеото на страницата си във Facebook, коментира случая пред местната телевизионна станция Cayman 27:

“Акулата се обърна и се настани точно под мен сякаш молейки за помощ. Пресегнах се и я освободих. Акулата поплува малко след това и се шмугна обратно в пясъка.”

След събитието акулата е забелязана да плува около същия риф и изглежда се възстановява от раната на главата, без да знае колко известни са станали той и водолазът, който му е помогнал.

Тази история ни напомня за пореден път, че дивите животни също имат нужда от нас, така както и ние сме зависими от тях.

Споделете тази статия с вашите приятели!