Баба Зоя събра пари от продажба на зеленчуци, за да построи храм в село Богородица

Упоритата баба Зоя Войнова събра левче по левче 20 000 лева, с които възстанови параклиса “Св. Илия” в петричкото село Богородица, съобщават от Pirinsko.com

Това става след съновидение по заръка на самия светец.

“Реших по едно време да оградя параклиса, за да не влизат животни. Но ми се яви насън свети Илия и ми каза – не така, искам покрив. Отговарям му – ама как ще стане, свети Илия, нямам никакви пари. “Ще стане”, ми каза и ме отведе на зеленчуковата борса в с. Кърналово, където започнах да продавам каквото има – коприва, лапад, зеленчуци”, споделя възрастната жена.

Похвално: Баба Зоя продава зеленчуци, за да построи храм в петричкото село Богородица

Така от сутрин до вечер бабата е на борсата и търгува със зеленчуци. Започва да събира стотинка по стотинка и да заделя всички спечели пари за Божия храм. В мисията безрезервно й помагат двамата й синове и много дарители.

“Моля се да има много вярващи хора. Да вървят по Божия път, а не по дяволския. Моля се да изкарам до стотака, да се порадвам на деца и внуци, да има за какво да се живее, но без болка и проблеми.

Баба Зоя

Има ли такъв живот? Трябва да има! Има ли вяра човек, той върви напред смело и се справя с всичко. Горе свети Илия ми има номера на телефона и ще каже – айде, бабо Зоя, щом не те бива… И затова не се предавам”, казва с усмивка Зоя Войнова, която има близка връзка освен със свети Илия и с баба Ванга.

Параклисът в петричкото село Богородица

“Още от детските години свети Илия ме избра и ме беляза. Моите родители жънат на нивата, а аз лежа под дървото. И едно необяснимо явление от науката излиза от стария параклис. Като облак дим, метър на метър, минава точно над мен. Учудих се какво е това чудо на чудесата. Проследих го и ме отведе до храма на св. Илия в село Богородица. По-късно баба Ванга ми стана вуйна – омъжи се за мой вуйчо, и й зададох въпроса за това чудо. Тя ми каза, че той иска да възстановя параклиса и че ще ми помогне. Така малко по малко успях да събера 20 000 лв.”, казва още жената, която раздава на нуждаещи се камъчета с благословията на светеца, които помагат на всички.

Източник : Pirinsko.bg