“Бебето чудо” : Чернокожа двойка се сдоби с русо синеоко дете

Когато нигерийска двойка виждат момиченцето си за първи път, те не могли да повярват на очите си. Родителите на две деца по това време, стоели и гледали дъщеря си с изумление, като детето било със сини очи и руса коса.

Да станеш родител е наистина чудо. Представяли ли сте си обаче някога бяла двойка да приветства чернокожо бебе или обратното?

Въпреки, че подобни случаи са умопомрачителни от научна и логическа гледна точка, фактът, че някой ги преживява, е доказателство, че чудесата могат да се случат по всяко време, навсякъде и на всеки. Двама нигерийски родители, живеещи в Лондон, са станали свидетели на нещо подобно.

Бебето чудо

Анджела и Бен Ихегборо са двойка имигранти от Нигерия, живеещи в Лондон. През 2010 г. те посрещат третото си дете, момиченце. Но в момента, в който я виждат за първи път останали без думи. Възхитената майка сподели :

“Тя е наистина красива.. бебе чудо”

Те кръстили дъщеря си Нмачи. За разлика от другите им две деца, които били чернокожи, също като родителите си, малката Нмачи се родила с руса коса и сини очи.

Бебе Нмачи. | Снимка: facebook.com/DrJamesMakamba

Семейството не успели да разберат какво се е случило. Дълго време се взирали в своето бебе чудо. Въпреки това Бен, клиентски съветник, изключил всякакви спекулации по въпроса.

„Разбира се, че е моя дъщеря. Жена ми ми е вярна. Дори и да не беше, бебето пак нямаше да изглежда по този начин.“

Докато Анджела и Бен вероятно ще смятат Нмачи за „чудо“ до края на живота си, учените и медицинските експерти започнали да търсят логични обяснения как нещо подобно може да се случи.

Бен и Анджела Ихегборо с дъщеря си Нмачи.  |  Снимка: facebook.com/DrJamesMakamba

Три теории

След щателни изследвания били предложени три теории . Първата от тях е, че Нмачи е резултат от уникална за нея генна мутация и ако това е възможно, тя ще предаде гена на децата си в бъдеще и те също ще бъдат бели.

Втората теория казва, че Нмачи е продукт на спящи бели гени, присъстващи в предците на нейните родители отдавна, които никога не са се проявили, докато тя не се е родила.

И накрая, трета теория предполага, че причината за светлата кожа на Нмачи може да е албинизъм. Въпреки че лекарите добавят, че тя не е пълен албинос, смятат, че може да има някаква мутирала версия на албинизъм.

Ако случаят е такъв, цветът на кожата й може да потъмнее с времето. Според Би Би Си албинизмът може да остане латентен в гените в продължение на много поколения и това не е необичайно в Нигерия.

Лекарите също предполагат, че двойката Ихегборо може да крие дълго спяща кавказка ДНК от междурасово свързване в миналото.

Какъвто и да е случаят с малката Нмачи, родителите й ч обичат с цялото си сърце, след като я приемат в живота си с отворени обятия. Бен също сподели :

„Тя и без това не изглежда като дете албинос. Не като тези, които съм виждал в Нигерия или в книгите. Тя просто изглежда като здраво бяло бебе.”

Докато цветът на кожата на Нмачи може да се е появил като тема от интерес за медицински учени и генетични експерти, нейните родители завинаги ще я смятат за своето малко чудо.