Богаташ отсяда в непознато село, среща бедна старица и забелязва обеци, които е виждал преди

Богат млад мъж се натъкна на бедна възрастна дама, носеща обеци, за които е сигурен, че е виждал преди.

Ричард израства сирак, след като родителите му загиват в автомобилна катастрофа, когато той бил все още тийнейджър. През целия си живот момчето трябвало да работи усилено за това, което има, и да изгради бизнес от нулата, използвайки малкото наследство, което получил от родителите си.

Той имал всичко, което един мъж може да пожелае – стабилен бизнес, генериращ доходи, хубава къща, хубави коли и добри приятели. Едно важно нещо обаче му липсвало и това било семейството.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

Един ден той закъсня за среща, след като колата му се повреди насред снежна буря. Не можеше да се обади на никого, тъй като батерията на телефона му беше изтощена.

Мъжът излезе от колата и потръпна от студа. Опита се да потърси близко кафене, за да се стопли. Може би там щеше да зареди телефона си и да повика такси.

За съжаление, след кратка разходка нито едно кафене или магазин не бяха отворени поради бурята. Ричард въздъхна и продължи да върви по пътя. Палтото му не беше дебело, тъй като възнамеряваше да го използва само в колата си.

Когато стигна до бордюра, той забеляза възрастна жена, която вървеше към него. Той не я забеляза веднага заради силния сняг. Въпреки че се съмняваше, че жената носи мобилен телефон, той реши да се възползва от шанса си.

„Извинете, госпожо, случайно имате ли телефон? Мога ли да извикам такси с него? Колата ми затъна в снега и не иска да запали, а батерията на телефона ми е изтощена. Ще Ви се отплатя за услугата“, обясни той.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

Ричард не очакваше тя да каже „да“, тъй като възрастните бабички обикновено се отнасяха подозрително към непознати хора на улицата. Възрастната дама обаче се усмихна и подаде телефона си. — Ето, млад момко — каза тя.

„Много ви благодаря“, каза Ричард, докато го взимаше и набираше шофьора на своята доверена компания. Жената търпеливо изчака, докато той говори с шофьора, инструктирайки го накъде да отиде.

Когато той свърши, възрастната жена също се възползва от шанса си: „Скъпи, имаш ли случайно дребни? Толкова съм гладна, а храната ми свърши“, попита тя.

„Да, определено, госпожо. Нека да видя колко имам“, каза Ричард и извади портфейла си. Там той видя банкноти на стойност петдесет долара. Стана му мъчно за старата дама, затова й даде всичко.

„Това е твърде много, скъпи. Благодаря за твоята доброта. Нека си още повече благословен“, каза тя, стиснала ръката на Ричард, докато получаваше парите.

В този момент вятърът задуха силно, като развяха косата на възрастната жена. Изведнъж Ричард беше привлечен от обеците на бабата.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

Обеците й бяха необичайни. Имаха кръгли изумрудени камъни, обрамчени от ангелски крила. Това беше уникален чифт, който Ричард мислеше, че е виждал и преди.

Преди да успее да реагира, кола подаде сигнал. Доналд, неговият шофьор от компанията, изскочи бързо и вкара Ричард в колата. — Благодаря ви, госпожо — успя да каже той, преди Доналд да затвори вратата.

След случайната среща Ричард за кратко забрави за нея, тъй като беше затрупан с работа. Обикновено той заспиваше дълбоко след дълъг работен ден. Този ден обаче той сънува своята прабаба, която е виждал само няколко пъти в живота си.

В съня му тя имаше същите обеци като тези на старата дама, която срещна по-рано същия ден. „Тези обеци са били в семейството от поколения, скъпи. В крайна сметка се изгубиха във войната“

Ричард се събуди изпотен, внезапно дезориентиран. Той направи всичко възможно да заспи отново и в крайна сметка успя. Той забрави за съня си, докато след няколко дни не се случи същото.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

Защо все сънувам един и същи сън? — запита се той. Ричард стана неспокоен и разтревожен. Той не разбираше защо непрекъснато вижда обеците в съня си.

Тъй като беше суеверен човек, той реши да стигне до дъното. Почувствал, че сънищата наистина означават нещо, той потърси семейния си архив, но никъде не се споменавали наследствени обеци.

Това, което обаче намери, беше актът за раждане на неговата прабаба, която се казваше Анджела, както и стара снимка.

Ричард погледна внимателно снимката и осъзна, че тя носи обеците, които той сънуваше. Въпреки че снимката беше черно-бяла, се виждаха същите камъни, затворени в крила.

На следващия ден Ричард реши да се върне на същата улица, където срещна старицата. Той прекара целия ден в колата си, чакайки жената да се появи.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

След часове чакане, той най-накрая имаше своя шанс. Вечерта старицата премина по същия път и той реши да я приближи отново.

— Здравейте, госпожо — махна с усмивка той.

“О! Здравей, скъпи. Радвам се да те видя отново”, отвърна тя.

“Имате ли няколко минути? Мога ли да ви заведа до кафенето отсреща?” — попита Ричард, сочейки малкото кафене отстрани на пътя.

“Разбира се, скъпи. Стига да ме почерпиш с хубава вечеря”, пошегува се тя.

Когато пристигнаха там, Ричард премина по стъщество. „Надявам се, че това не те изненада, но през последните няколко дни сънувах моята прабаба да носи твоите обеци. Видях обеците ти за кратко, докато говорих с теб онзи ден“, обясни той.

Само за илюстрация | Източник: Pexels

„Видях нейна стара снимка и тя носеше същите обеци като твоите“, добави Ричард.

Старицата се усмихна и с радост извади обеците от ушите си. „Знаете ли какво е странно? Сънувах сестрата близначка на майка ми много пъти. Тя каза, че ако някой млад мъж дойде и ме пита за обеците, трябва да ги дам на този човек.“

„Тези обеци принадлежаха на сестрата близначка на майка ми, която беше много близка с мен. Тя каза, че тези обеци се предават от поколение на поколение. Въпреки това никога не успях да се запозная със семейството й, тъй като бяхме разделени по време на войната“, обясни тя.

„Как се казва сестрата близначка на майка ти?“ — попита Ричард, преди да получи обеците.

„Името й беше Анджела. Това име звучи ли ви познато?“ – попита старицата.

Ричард не можа да сдържи усмивката си. Той извади от портфейла си снимката на прабаба си и я показа на възрастната жена. „Това е снимка на моята прабаба, Анджела“, каза той, подавайки й снимката.

Старицата стисна снимката до гърдите си. „Това е леля ми Анджела. Тя изглежда точно като майка ми, Анди.“

Само за илюстрация |  Източник: Pexels

Ричард изпита облекчение, че се откри член на семейството. Той си даде обещание, че ще се грижи за жената, докато е жива. Той й купи апартамент в града и я посещаваше често. Те редовно обядваха заедно и посещаваха църквата, както и хубавите филми в киното, ако не добра пиеса в театъра.

След като Ричард получи своите обеци, сякаш прабаба му се намеси в неговия живот и озари пътя му. Той най-накрая намери любовта в лицето красива млада дама на име Маги.

Когато се ожениха, Ричард й подари чифт обеци, обяснявайки историята зад тях. След една година той и Маги посрещнаха момичета близначки, които нарекоха Анджела, на името на прабаба му, и Евелин, старата дама, която Ричард обичаше, като своя собствена баба.

Материалните неща са нищо, ако нямаме любими хора, с които да ги споделим. Ричард имаше всичко, което можеше да пожелае, освен семейство, с което да сподели своя лукс. В крайна сметка животът го благослови с това с Евелин, Маги и децата му.

Винаги трябва да ценим членовете на нашето семейство. През годините Ричард копнееше за семейство. Когато най-накрая имаше свое, той се погрижи да се погрижи добре за тях.

Споделете тази красива история с вашите приятели!