Брус Уилис на 68 – “Не можеш да промениш миналото… И не можеш да го повториш.”

На 19 март своя рожден ден празнува холивудската икона Брус Уилис.

Уолтър Брус Уилис е роден на 19 март 1955 г. във военната база на германския град Идар-Оберщайн в Западна Германия. Днес американският актьор, продуцент и певец навършва 68 години.

Брус Уилис е носител на награди “Златен глобус”, “Златна камара”, “Изборът на публиката” и две награди “Еми”.

Едни от най-известните филми, в които е участвал са: “Умирай трудно”, “Армагедон”, “Шесто чувство”, “Петият елемент” и др.

Представяме ви едни от най-запомнящите се цитати на Брус Уилис!

Bruce Willis Movies, Career in Photos

“Не обичам играта на “Ами ако…”. Чуждо ми е това мислене. Аз просто живея, убеден, че всичко се случва по начина, по който трябва да се случи.”

“Животът е кратък – дори ако живееш до 90. Затова изживявай всеки миг пълноценно и истински. Оценявай всеки ден, всеки час, всяка минута, защото те отминават с едно мигване на окото.”

“Изкуството имитира живота. Но понякога… животът имитира изкуството… ”

“Не можеш да промениш миналото… И не можеш да го повториш.”

“Всеки ден работя върху това да не приемам славата твърде на сериозно. За щастие, имам приятели, които ме пазят да не залитам.”

“Повече се страхувам да не допускам грешки при отглеждането и възпитанието на дъщерите си (бел. ред.: Брус Уилис има 5 дъщери – три от Деми Мур и две от Брук Бърнс), отколкото да не допускам грешки като актьор. Отговорността да си баща е много по-голяма. И затова и страхът е по-голям.”

“Колкото повече остарявам, толкова повече оценявам всеки миг, прекаран с дъщерите ми. Когато станеш баща, научаваш много неща. На първо място се научаваш да оставяш егото си настрана.”

12 Things You Didn't Know About Bruce Willis

“Бракът е като градина, за която трябва да се грижиш непрекъснато.”

“Най-големият грях на атеизма е в това, че не молим на Бог. С това ние казваме, че можем да се оправяме и без Неговата подкрепа, когато във всеки един момент е видно, че не можем.”

“Много по-горд съм от това да бъда баща, отколкото да бъда актьор.”

“Загубата на косата ми е Божия начин да разбера, че съм човек.”

“Моята съпруга ме е чувала да казвам „Обичам те!” хиляди пъти, но нито веднъж не е чула да казвам „Съжалявам!”.”

“Винаги съм притежавал увереност. Преди да стана известен, тя ме вкарваше в много бели, а след това – в още повече.”

За съжаление 68-годишният актьор е диагностициран с фронтотемпорална деменция година след като обяви, че страда от афазия. Именно заради първоначалното си състояние Брус се оттегли от киното, тъй като болестта засяга когнитивните способности и възможността да запомня реплики.

Bruce Willis feels the festive cheer with his family in first photos since  his... - Smooth

Но все пак Уолтър, (както е първото му име впрочем), не е просто прочут актьор. Името му е символ на цяла епоха в съвременното кино.

Честит рожден ден, Брус!

Последвайте ни в Instgram ТУК

Споделете с вашите приятели!