Чудото на природата: Изчезващ вид делфин роди розово делфинче

Всички обичаме делфините, но повечето от нас не знаят, че те могат да бъдат дори по-сладки, отколкото ги познаваме – когато са оцветени в розово! И добрата новина е, че рядък розов делфин, наречена Пинки, е родила собствено розово бебе!

Пинки става популярна преди 12 години, когато била забелязана от капитан Ерик Рю в река Калкасийо в Луизиана. Той я забелязвал редовно да плува в района и да се чифтосва с делфини, като дори я описал като „сексуално активна“.

VIDEO: A Pink Dolphin Was Spotted In Louisiana!! | 101.1 KRMD

Видеото на Пинки и нейното бебе беше публикувано на страницата на Пинки във Facebook от човек на име Томас Адамс и показва двойката, която скача близо до лодката в канала Calcasieu.

Video: Spotted Pinky the Dolphin With Her Pink Calf

Според експерти Пинки е рядък речен делфин, получил розовия цвят от рядка генетична мутация. Международният съюз за опазване на природата (IUCN) посочи видовете като „застрашени до уязвими“ и популацията им намалява, като от тях са останали само няколко десетки хиляди в световен мащаб.

Раждането на малкото ни дава надежда, че бебетата са наследили генетичната мутация на майка си, която би помогнала в усилията за увеличаване на популацията на този рядък вид.

Капитан Рю обясни, че делфинът е изцяло розов, от опашката до върха, и има червени очи. Кожата му е гладка и лъскава.

Споделете тази статия с вашите приятели!