Димитрина Германова, момичето с ангелски глас от Добрич, което разтопи хиляди сърца

18-годишната певица от Добрич Димитрина Германова, която направи фурор във формата “Гласът на България” е лауреат на голямата награда на фондация “Димитър Бербатов” за 2022 година във възрастовата група 9-12 клас в категория “Изкуства”. Родена е на 8 май 2004 г, като дете е част от студиото за рок и поп певци „Сарандев“ към Младежкия център в Добрич.

Димитрина е носител на наградата на Община Добрич „Млад творец“ на годишните награди „Добрич“ 2021 г. Тя е член и на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 и Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация „Димитър Бербатов“.

Дими Германова от Добрич получи статуатката за лауреат на фондация "Димитър Бербатов" - Про Нюз Добрич

Талантливата вокална изпълнителка и през 2022 година завоюва множество награди и отличия, имаше успешни изяви както на поп сцената, така и на сцената на мюзикъла.

18-годишната Димитрина Германова завърши тази година Езикова гимназия “Гео Милев” в Добрич. Тя е ученичка на музикалните педагози Елена Карабельова и доц. Алис Боварян.

Димитрина Германова - Creep - Гласът на България - Само гласът има значение

Тази неделя, една срещу друга се изправиха Димитрина и Полина Алексиева, като и двете се представиха добре, но към полуфиналите продължи Димитрина, която разчувства публиката и изправи всички на крака с невероятното си изпълнение на ФСБ – “Не така”, като самият Иван Лечев остана с отворена уста от ангелското изпълнение на младото момиче от Добрич.

Димитрина Германова завладя Гласът на България, Миро се изпусна за победителя

„Разкошно момиче с разкошен глас, демонстрира истинска вокална гимнастика!“- каза Миро. „Контрол, без компромис!“ – бяха думите на Лечев. Дара допълни: „Шампион по надскачане на себе си!“.

Полуфиналът на „Гласът на България“ ще се излъчва на живо следващата неделя по bTV от 20 ч.. Зрителският вот ще определи финалистите. От нашата активност зависи дали ще видим Димитрина Германова и на големия Финал.
Най-добрият начин да ѝ пожелаем успех е, като гласуваме.

Може да чуете красивото изпълнение тук :