Домашни кучета последваха изгубено 3-годишно дете с аутизъм и го пазеха, докато дойде помощ

Маршал Бътлър е сладко 3-годишно момче, което живее във Флорида със семейството си. Семейството има две кучета, Елда и Нала, като те обичат безкрайно своя малък човешки брат – 3-годишният им стопанин; Едва ли има нещо, което животните не биха направили в името на малчугана, и наскоро доказват това, след като детето се изгубва из пустошта на Флорида.

Маршал, който е аутист и невербален, си играел с двете кучета в задния двор на къщата в Понсе де Леон. Детето се забавлявало в игри и закачки, но скоро решило, че жадува за малко приключение.

И така Маршал напуска двора и се отправя към квартала. Маршал бил единствено с пелена, но това не го спряло, да изследва района.

За съжаление, приключението на малкия Маршал бързо се проваля, тъй като момченцето скоро се изгубва. Междувременно родителите му откриват, че детето е изчезнало, и разбираемо били паникьосани. Тогава те забелязват, че двете кучета също ги няма.

Нала и Елда усетили, че не могат да оставят детето да тръгне само и го последвали.

Както властите, така и загрижените съседи бързо организирали претърсване на района и бил събран екип спасителни кучета.

Въпреки всичко минали часове, без следа от Маршал, Елда и Нала; точно когато нещата започнали да изглеждат безнадеждни, Маршал бил забелязан да се скита из гората.

Малкото дете било покрито с кал от приключенията в дивата природа, но скоро станало ясно, че Нала и Елда са свършили невероятна работа, за да го опазят, като не се отделили от него през цялото това време.

Въпреки че бил изгубен в продължение на часове, Маршал нямал никакви наранявания и кучетата успели да го държат далеч от близката река.

Детето вече е вкъщи и родителите му са благодарни на всички, които помогнали в търсенето, както и на лоялните кучета, че го опазили невредим.

Маршал има късмета да бъде обичан от толкова лоялни и привързани кученца и сме сигурни, че Елда и Нала са благодарни, че имат такова сладко малко момче в живота си.