Дори на летището кучето не се отпуска, пазейки спящия войник

В американската армия кучетата имат специална роля, защото те, подобно на хората, рискуват живота си, за да защитят другите.

Кучетата се обучават да развиват естествените си способности, учат се да намират експлозиви и мини и да помагат на ранените.

По време на службата си кучетата се привързват много към хората и често това приятелство продължава дори след като военните и техните домашни любимци напуснат службата.

Тази снимка показва как куче пази спокойния сън на своя водач, който е легнал да си почине на летището, докато чака следващия полет. Тази сцена е толкова трогателна, че снимката бързо става популярна в социалните мрежи.

Случаен пътник забелязва двойката на летището в Индианаполис и не могъл да подмине, без да заснеме трогателната сцена.

Служители на летището казват, че войникът е бил част от група от 10 военни и две кучета за следене. Не е известно дали войниците са се върнали от изтощителна мисия или тепърва тръгват, но явно са имали нужда от няколко минути почивка.

Войникът успял спокойно да заспи на пода, знаейки, че сънят му се пази от верен другар или може би кучето просто използвало приятеля си като мека възглавница.

Споделете тази статия с вашите приятели!