Дружба за цял живот: сова и коте от приют отказват да се разделят

В Осака, Япония, има необикновено кафене-приют, където собственикът се е нагърбил с грижите за различни бездомни животни и им помага да намерят нов дом. От всички тези съдби, една от най-запомнящите се истории е свързана с малка сова на име Фуку. Тази птица е свикнала да се скита из градината близо до кафенето, радвайки гостите на заведението.

След известно време в кафенето било прието сладко коте на име Маримо. Въпреки че в природата котките и птиците обикновено не са приятели, тази двойка била едно приятно изключение. На пръв поглед Фуку и Маримо имали невероятна връзка.

Създателят на кафенето-приют твърди, че приятелството между котката и совата е започнало мигновено. При първата им среща те се гушнали, сякаш били стари приятели, и никога не се разделили. Тази връзка е станала толкова силна, че Маримо и Фуку често играели заедно в градината, или дремели сгушени един до друг толкова плътно, че било трудно да се различи къде започва и свършва всеки от тях.

This Unlikely Friendship Between A Kitten And A Baby Owl Is Too Cute For  Words – Mutually

Въпреки тясната им връзка, те също имат различия. Докато Маримо обича да спи през нощта, Фуку, като една типична сова остава буден през повечето време. Птицата понякога гледа сънения си другар с недоволство, но разбира се не пречи на съня му.

Въпреки, че десетки обитатели на кафенето-приют в крайна сметка намират своите нови семейства, ситуацията с тази приятелска двойка не е толкова проста. Собственикът на кафенето е твърдо решен, че няма да развали това прекрасно приятелство. Ако никой не се съгласи да ги прибере като двойка, Маримо и Фуку ще живеят в кафенето завинаги.

They even sleep cuddle up together as these pictures show, with the kitten growing faster than his owl friend

Днес пернатия красавец и сладкото коте радват посетителите на японското кафене, като техни снимки и клипчета се споделят в социалните мрежи и се радват на огромен интерес сред потребителите.

Понякога дори и най-чудатите приятелства, могат да ни докажат, че любовта е по-силна от всичко.