Двойка пенсионери се запознаха в интернет, влюбиха се и се ожениха на 90 и 83 години

Емилио Бусано и Лирия Горордо се женят благодарение на своите деца и внуци, които им създават профили в интернет приложение за запознанства, което им дава втори шанс да намерят истинската любов и отново да бъдат щастливи в личен план.

Винаги се е казвало, че любовта няма възраст , но може ли това да се съчетае със социалните мрежи и технологиите? Поне в случая с Емилио Бусано и Лирия Горордо, двама пенсионери от Аржентина, това се случва и резултатът е една прекрасна развръзка.

Емилио , който е родом от Кордоба , вероятно никога не би си помислил да се присъедини към социалните мрежи, да не говорим за сайтове за запознанства. Но внучката му, София, създава профил в известна платформа, докато същото се случило и с Лирия, чийто син Густаво споделя нейни снимки в Tinder.

Въпреки че Лирия получила много „харесвания“ на приложението, имало един потребител, с когото тя се свързва веднага.

Оттогава те провеждат безкрайни разговори по телефона, защото разстоянието изглеждало, като пречка. Той бил от Кордоба, а тя от Санта Фе, но това не им попречило да се срещнат лично, след като Лирия решава да пътува, за да го види.

Тя била придружена от дъщеря си , която станала свидетел на “влюбването”, настъпило между двамата.

Момент, който може да се опише като любов от пръв поглед, защото връзката им разцъфтява с всеки изминал ден, до решението да се оженят в общинския граждански регистър на Вила Карлос Пас, град западно от Кордоба.

Но преди тази церемония и предложение за брак, Емилио бил този, който потърсил Лирия и предложил да живеят заедно във Вила Карлос Пас. След като имала 5 деца от първия си съпруг, с когото се развежда, и овдовява от втория си партньор през 2014 г., Лирия била готова да обича отново.

“Разбираме се много, обичаме да се смеем, да слушаме музика и да бъдем възможно най-щастливи. Много неща са ми се случвали в живота. Казвам на децата, че нещата се случват, защото трябва да се случат. Трябва да скърбиш и да продължиш, защото семейството остава и животът продължава“, коментира младоженецът пред аржентинските медии.

По този начин Емилио се жени щастливо на 90-годишна възраст с Лирия на 83-годишна възраст. Те коментират, че искат да спестят някое и друго песос, за да изживеят медения си месец, „но най-важното е да са заедно“, споделят пред местната телевизия TN.

Любовта не познава възраст, разстояние или интереси, тя просто се случва, когато най-малко я очакваме.

Споделете тази статия с вашите приятели!