Ергенките счупиха тъпометъра: Георги Парцалев бил български архитект и физик

Участничките в “Ергенът” остават все по-малко, като дамите борещи се за сърцето на тазгодишният ерген Алек отпадат една по една, и въпреки че този сезон ергенът целуваше всички наред, все още няма открояваща се избранница.

В епизода от сряда вечерта, занимаващата се с борба Барбара не получи роза и така отпадна от надпреварата малко преди финалите, но зрителите няма да забравят играта, която от продукцията бяха организирали а именно “Въпроси/Отговори”. Ергенките трябваше да отговарят на въпроси от обща култура, математика, история, химия и др., а отговорите им бяха меко казано шокиращи.

За всеки грешен отговор, всяка участничка получаваше по една чаша излята в “умна каска” от друга участничка. Когато течността в нечий цилиндър прелее тя отпада от надпреварата, а последната оцеляла печели вип покана за следващата групова среща, дори да не е в списъка с поканените.

Още на първия въпрос “Колко са седемте чудеса на древния свят?” Криси се изцепи “Четири” и това и донесе доста чашки в контейнера над каската. На въпрос “Каква република е България”, някои от отговорите бяха “Демократична”, “Президентска”, “Държавна Република”, а Криси отново вцепени всички с отговор “Закон на човека” на въпроса, кой е основният закон в една държава и се опклака, че каската й е много стегната и главата й ще експлодира затова не познала верния отговор “Конституция”.

На въпрос “Кой е Георги Паскалев?” Екатерина даде шокиращия отговор “Архитект”, пред сопнатия поглед на Наум Шопов. В крайна сметка победата грабна Надя, която си гарантира среща с Алек.