Фотограф засне красиви кадри на три танцуващи мечета във финландска гора (Снимки)

Танцуващи горски мечета… звучи като идея за сюжет на детска приказка, но следващата история всъщност е съвсем истинска. Благодарение на фотографа Валтери Мулкахайнен разбираме, че вълшебната сцена се случва и в реалния живот.

tancuvashti mecheta

При изследователската си разходка из финландската гора в близост до град Мартинселконен той вижда мечка с трите си бебета да се разхождат на полянка.

tancuvashti mecheta

„Скрих се и загледах какво ще направят“, казва той.

tancuvashti mecheta

Докато голямата мечка предпочела да се отдаде на почивка, малките били много по-активни. „Мечетата играеха помежду си като малки деца“, споделя Валтери. „Те застанаха в кръг и започнаха да се натискат едно в друго, тропайки с крака, изглеждаше точно като танц. Продължиха така около половин минута“. И както може би подозирате, играта преминава в мечешко боричкане: „След това те започнаха да се бият и накрая се озоваха на купчина на земята“.

А през това време Мулкахайнен има щастието да заснеме много от случващото се с апарата си.

tancuvashti mecheta

Танцуващите мечета са само част от впечатляващото портфолио на Мулкахайнен. „Обичам да снимам финландска природа и диви животни“, споделя той. „Финландската природа, особено в Лапландия през зимата, е много красива“.

Discovering Finland on Twitter: "No wonder the wee bears are dancing - a  new National Park will open in Hossa in 2017 https://t.co/dp1Mnoyr1a  #Kainuu https://t.co/crlhEA3ATD"