История за красивото приятелство между рис и домашна котка, което продължило 13 години (Видео)

Запознайте се с Линда, Рис роден в зоопарк в Санкт Петербург през 2006 г.

Когато Линда била на два месеца, котка на име Дуся, приблизително на нейната възраст, била поставена в съседното заграждение. Персоналът на зоологическата градина умишлено направили съквартиранти две котки, като решили да проверят и сравнят как ще се развият отношенията им.

Котката и рисът, въпреки че принадлежат към един и същи вид, се различават не само по своя размер, но и по своите навици и поведение, но въпреки това различния характер на двете животни не се превърнал в пречка и животните бързо се сприятелили.

Първоначално работниците се притеснявали, че рисът ще бъде агресивен към малка котка, затова били наглеждани денонощно, но след известно време животните били оставяни все по-често сами, а след това дори заживели в едно и също заграждение.

С годините Дуся и Линда станали добри приятели, хранели се заедно, гушкали се заедно и прекарвали времето си в безкрайни игри. Изненадващо малката Дуся се оказала по-смела от големия рис и често крадяла храна от купата на хищника, като Линда се правела, че не забелязва или просто леко я подбутвала.

Заграждението имало две секции, за да могат при нужда животните да се усамотят и насладят на тишината. Посетителите на зоопарка често се натъквали на двете дружки, които били неразделни.

Животните прекарали заедно 13 години, като на тяхната клетка била поставена голяма табела, разказваща за приятелството между хищник и една домашна котка. Тази красива история приключва преди три години след смъртта на котката Дуси.

Линда била изключително тъжна след загубата, все пак най-добрата и приятелка била до нея от дете. Рисът така и не успял да преживее загубата на своя другар и умира година след това.

Ето и един от красивите моменти между чудатата двойка :

Приятелството може да се открие навсякъде около нас, било то между див рис и една обикновена домашна котка.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Последвайте ни в Instgram ТУК

Споделете с вашите приятели!