Историята за котка на име Стая 8, най-обичаната и известна училищна котка на 50-те години.

Стая 8 беше един обикновен уличен котарак, който се вмъква в класна стая през 1952 г. в началното училище Elysian Heights в Еко Парк, Калифорния

Животното все още било котенце, но обожавало училището, е което се нанася. През цялата учебна година Стая 8 помагал на учениците в час, развеселявал персонала и внасял уют и хармония в училището. Когато децата излизали в лятна ваканция котката изчезвала, но се завръщала в деня, в който учебните занятия започвали отново. Тази традиция продължила години без прекъсване до средата на 60-те.

PWB Peeps - Open Thread - Famous Cats, Room 8

С времето красивата котка Стая 8 придобила популярност и репортери и телевизии от цялата страна чакали появата на чудатото животно на първия учебен ден; Той станал известен и получавал стотици писма на ден, от деца от всички краища на света.

the great cat

Повече от 10 години Стая 8 служил вярно на своето училище. Поколенията ученици се сменяли, децата израствали с любовта на красивата котана и всички в учебното заведение обожавали четириногия служител.

PWB Peeps - Open Thread - Famous Cats, Room 8

Стая 8 достига до забележителните 20 години, когато при котешки бой бива ранен и развива котешка пневмония в следствие на инцидента. Родители на един от учениците приютяват лоялната котка, за да може да изкара последните си дни в мир и спокойствие, но Стая 8 бяга от вкъщи за да бъде на любимото си място – училището, което толкова обичал.

PWB Peeps - Open Thread - Famous Cats, Room 8

Портиерът на училището го намира безжизнен в края на учебния ден и съобщава на ръководството на училището, като всички били покосени от загубата на любимия си четириног служител.

Некрологът на Стая 8 във вестника Лос Анджелис Таймс съперничи на този на големи политически фигури, публикувайки три колони със снимка.

Room 8 - Famous Cats at The Great Cat in History, Art and Literature

Котаракът бил толкова известен, че некрологът му бил публикуван във вестниците из цялата страна. Ученици събрали средства за надгробния му паметник. Стая 8 е погребан в Мемориалния парк на домашни любимци в Лос Анджелис в Калабасас, Калифорния, и до днес могат да се видят цветя и играчки, които красят мястото.

An unforgettable cat named 'Room 8' | LoveCATS World

Сигурно се чудите защо този котарак бил кръстен Стая 8? Защото това била любимата му класна стая, където прекарва първия и последния ден от своя ученически живот.

Споделете тази статия с вашите приятели!