Косатка плаче с часове заклещена в скалите, докато случаен минувач не я открива

Косатка изхвърлена на камъните, край бреговете на Британска Колумбия изгубила всякаква надежда бива спасена благодарение на бързата реакция на случаен минувач. Бозайникът бил заклещен в скалите, като прекарал критично време на сушата и не успявал да се върне в своят естествен хабитат – океана.

За щастие нещастната косатката била забелязана от човек, който веднага се свързал със службите. Скоро спасителите били на място и първото нещо, което направили е да поливат косатката с вода, за да подобрят поне малко положението й, и да успеят да си спечелят допълнително време. Водната помпа позволила на спасителите да поддържат жизнените функции на бозайника и в същото време да не се разсейват от операцията по връщането му във водата.

Косатката била уплашена, но не попречила на хората да си вършат работата, сякаш осъзнавайки, че те са единствените, които могат да й помогнат. Фактът, че китът се страхува, се показва само от сълзите, които се появявили в очите му.

След 8 часа упорит труд по освобождението на косатката, операцията се увенчала с успех. Вечерта, веднага щом нивото на водата се повишило поради прилива, косатката отново се озовала в свои води.

И спасителите, и хората, които били на брега, са щастливи, че историята е приключила добре, като тя ни напомня, колко много имат нужда животните от нас, така както и ние имаме нужда от тях.

Споделете тази статия с вашите приятели!