Котарак спасен от улицата, става терапевт за всички болни гости на приюта

Запознайте се с Раде, котарак спасен от улицата, който живее в приют в Полша и прекарва много часове, правейки компания на други болни животни, като мъркайки до тях им вдъхва кураж и спокойствие, от което те толкова се нуждаят.

Когато Раде бил още бебе на два месеца, той е диагностициран с възпаление на дихателните пътища. Котаракът преживява трудното изпитание и сега сякаш иска да върне щастието и у други животни, като се грижи за тях с внимание и обич.

Тази невероятна котка бързо се превърнала в талисман на ветеринарната клиника в приюта.

Лекарите споделят, че котаракът сам е изявил желание да прекарва времето си в клиниката, като внимателно наблюдавал всички пациенти и редовно се гушкал в тях и се свивал на кълбо за да ги стопли. Умничето не правило разлика дали ще се сгуши до куче, котка или друго животно, той бил изключително внимателен и грижовен с всички.

Котаракът Раде станал изключително популярен в Полша и приюта започнал да получава дарения от цял свят, сякаш хората искали да помогнат с каквото могат на този малък ангел и неговите пациенти.

Понякога не осъзнаваме колко съобразителни и умни могат да бъдат нашите домашни любимци, тъй както един обикновен котарак дава кураж и топлина на десетки животни в нужда.

Споделете тази статия с вашите приятели!

Последвайте ни в Instgram ТУК

Споделете с вашите приятели!