Котка спаси шест малки кученца от студ и глад, като ги нахрани с мишки и ги стопли

10 февруари, Минск. В покрайнините на града местните стават свидетели на трогателна история. Котарак спаси от студ и глад шест кученца, изоставени в гората.

Шест малки кученца били захвърлили в горски пояс край пътя. Самите животни не биха могли да оцелеят през зимата при такива условия. Помощта обаче дошла неочаквано. Бездомна котка открила шест безпомощни червени кученца увити в купчина стари парцали. След това се случи нещо, което може да се нарече само чудо на природата. Котакът приел ролята на истински баща за кученцата. Той стоплил малкото си семейство, облизал ги и им уловил мишки, с които да се нахранят.

Не е известно как би завършила тази история, ако косматата компания не била открита от местна жителка на име Екатерина Баланенко. Жената приютила котаракът и кученцата в дома си.

Кученцата, разказва Екатерина, бързо били осиновени. За всеки с помощта на социалните мрежи, бил осигурен топъл и уютен дом. А котаракът, който бил наречен Мурзик, също намерил своето ново семейство. Той е приет от семейна двойка, които били трогнати от героичната постъпка на косматия герой.

Интересно е, че първоначално Мурзик е смятан за женска, защото бил толкова грижовен и привързан към кученцата. Оказало се също, че котката имала хигиенни навици – което означава, че някога и тя е имала дом и също е била изоставена в горската местност.