Уличното куче, което сподели единственото си парче хляб със своите спасители

Има едни същества на тази планета, които са с чисто сърце, дори и да нямат много, те са готови да споделят и малкото което имат. Те дават, без да очакват нещо в замяна, и въпреки че кученцето Гунар било оставено на произвола на съдбата да се грижи само за себе си, то все пак не се поколеба да сподели парчето хляб с хората, които го откриват и спасяват.

Гунар е бил много малък и болнав, когато е открит в градчето Гродендал, Южна Африка. Майка му, братята и сестрите му са били убити, но по някакъв начин Гунар успява да се спаси.

Бедният Гунар се оказал анемичен, с треска от ухапване от кърлеж и инфекции по цялото тяло. Вероятно кученцето не е имало много храна, ако въобще е имал такава. Въпреки това той споделя парче хляб, което му било оставено от служителите на приюта.

Въпреки всичко, което кученцето е преживяло, духът му все още бил силен и в сърцето си таяло безкрайна любов.

“Все още маха с опашка, все още е щастлив да ни види, все още иска да сподели парчето си хляб с нас”, казва един от служителите на приюта.

Служителите използват хляба, за да се опитат да спечелят доверието на Гунар и да го отведат на безопасно място.

Той бил изкъпан и прегледан от ветеринарите, като за щастие Гунар бил в задоволително здравословно състояние и нямал сериозни проблеми, така че след като бил прегледан и лекуван, паленцето било обявено за осиновяване.

Това сладко личице не изкарало дълго в приюта, преди да бъде осиновено.

Гунари престоял там само седмица, преди да бъде осиновен от жена на име Фрея. Кучето никога преди не бе живяло в къща, така че това било голяма промяна за него.

“Гунар бе изключително щастлив, че най-накрая има собствен дом”, казва Фрея.

Много кучета могат да бъдат срамежливи и дори да се крият, когато се преместят в нов дом.
Те дори могат да се държат агресивно, но нашият герой се вписал перфектно в новата среда и я обикнал мигновено, личността му разцъфтявала ден след ден и днес той кипи от щастие и енергичност.

Обича да тича по плажа и все още споделя храната си с всички, той просто обича да дава, да намира специални красиви камъни на плажа и да ги подарява на хората, които обича, като стопанката си и приемните си братя и сестри.

“Той определено е нашето малко ангелче”, казва Фрея.

Гунар е много щастлив и живее най-добрия си живот с новото си семейство.

The Dodo сподели видеоклип за историята на Гунар, който стана изключително популярен в социалните мрежи с над 2,8 милиона гледания.

Това малко сладурче и неговото парче хляб разтопиха сърцето ми и фактът, че той е толкова усмихнат и иска да сподели храната си, ме прави толкова щастлив”, споделя потребител в YouTube

Научете повече за щастливия край на Гунар във видеото по-долу:

Споделете тази статия с вашите приятели!