Куче с разбито сърце, беше изоставено на гара с куфар пълен с вещите му

В Обединеното кралство, куче на име Кай влезе във водещите заглавия на новините със своята сърцераздирателна история. Бедното куче било намерено изоставено на гара в Шотландия – вързано за куфар. Вътре в куфара били всички вещи на Кай, като възглавница, няколко играчки за кучета, храна и купа с вода. Без стопани наоколо, Кай на практика вече беше бездомно куче, изоставено от най-близките си.

За щастие, не след дълго шотландската SPCA (Организация за помощ на бездомни животни) успява временно да му осигури любов и подслон.

Не отнело много време на хората от приюта да разберат, че кучето не само било болнаво, но също така се подозира, че предишният му собственик го е малтретирал физически.

В Шотландия да изоставиш домашен любимец е престъпление. Оказало се, че, Кай, смес от шарпей, имал отчаяна нужда от операция на клепачите си, тъй като се извивали навътре. Операцията обаче щяла да струва над 1000 паунда, така че спасителите му не били сигурни как да финансират процедурата.

За щастие стотици доброволци от Обединеното кралство, както и хора в чужбина, се включили за да помогнат за покриването на разходите. В рамките на 24 часа, историята на Кай разчувствала стотици добри души и средствата били събрани за по-малко от 24 часа.

Операцията преминала гладко и успешно. Кай отново бил здраво и жизнерадостно куче, но все още самотен. Желаещи да осиновят красивото животно не липсвали, и в крайна сметка, щастливецът който осиновява Кай, е 52-годишният Иън Ръсел – хидроинженер. След като неговият далматинец почива, той почувствал силна празнота в сърцето си и бил сигурен, че Кай може да я запълни.

„Моята далматинка Мика почина точно преди Коледа и останах с разбито сърце. Имах я от 15 години и тя беше всичко за мен. Прекарвахме почти 24 часа на ден заедно.

„Чувствам, че да срещна Кай е знак от съдбата, въпреки че обикновено не вярвам в подобни неща. Щастлив съм, че бях избран сред всички желаещи да го осиновят”, добавя Иън.

Днес двамата имат невероятна връзка и занапред очакват много щастливи години заедно. Това, което започва като трагична история за Кай, се оказа една приказка с щастлив край.