Куче спасено от евтаназия, не може да скрие щастието си при новите си стопани

Съвсем наскоро видях прочетох изявление, което гласеше, че спасяването на кучета е 50% тъга и 50% облекчение и честно казано, това е много точна оценка.

Когато хората се натъкнем на изоставени или бездомни животни за първи път, това е истинска болка от факта, че толкова много от тях страдат по този начин и за жалост е невъзможно да помогнем на всички.

Другата половина е облекчение, когато видим, че едно спасено кученце най-накрая е в безопасност и има своето светло бъдеще с ново семейство.

Това са най-ценните моменти, които всеки би искал за своя домашен любимец и в тази статия ще говорим за една такава история, при която куче е спасено от евтаназия и получава втори шанс за живот от мил човек.

спасено куче, облегнато на рамото на човека

В днешно време е много собственици предават своите домашни любимци за евтанизация, защото лечението им излиза твърде скъпо.

Това се случва и с Грегъри, Бийгъл. Той бил на крачка от смъртта, преди човек на име Джо Кърк да го спаси.

Той го осиновява само 2 дни преди да евтанизация. Джо и съпругата му Шенли управляват организация с нестопанска цел за спасяване на животни, наречено Hound Rescue and Animal Sanctuary.

Организацията е базирана във Финдли, Охайо, и се съсредоточава върху подпомагането на изоставени животни да намерят нов дом и приемна грижа за по-възрастни и неподходящи за осиновяване кучета.

Шенли казва в изявление във Facebook: Грегъри е едно благодарно и признателно гонче! Той ЗНАЕ, че е В БЕЗОПАСНОСТ!

За жалост той е диагностициран с дирофилариоза и ще премине през лечение, но знае, че е в добри ръце! Ще го излекуваме и ще му осигурим цялата любов която заслужава, както и едно прекрасно бъдеще!

мъж, коленичил до куче

Когато Грегърди най-накрая е в безопасност и под грижите на Къркс, започва и лечението на дирофилариозата му.

Вече излекуван, кучето бе включено в списъка за осиновяване и Грегъри не трябваше да чака дълго. Семейство изявява желание да го осинови и малко след това е отведен в своя вечен дом.

Сега доброто момче е с новото си семейство и се наслаждава на времето си с тях, както и с другите две братче и сестриче също от породата бийгъл.

снимка на спасеното куче

Шенли каза в красиво изявление:Често ни питат колко кучета сме спасили. Отговорът, който винаги идва на ум е, спасихме още едно. Още едно куче е в безопасност и ще има цялата любов и уважение, които толкова заслужават.

Още едно куче ще бъде хранено правилно и ще получи необходимите ветеринарни грижи. Още едно куче ще има любящ дом. Няма по-добро чувство и нищо в живота, което да е по-пълноценно за нас от това.