Кучета от приют за инвалиди, отиват на плажа за първи път и радостта им е огромна (Видео)

Едно от нещата, които винаги правим в живота, е да търсим повече и да забравяме да оценим това, което имаме. Това е нашата същност. Вместо да сме благодарни за това, което имаме, ние скърбим и понякога се обезкуражаваме от завист към живота на другия. Това е едно от най-лошите неща, които човек може да направи, когато сравнява живота си с този на другите. От друга страна, тези, които са най-благодарни, обикновено са тези, които имат най-малко.

Преди няколко години било проведено проучване на африкански деца, които се окоазало, че са по-щастливи от децата в развитите части на света. Въпреки че в живота си нямат много, децата се радват и са благодарни за всичките си три хранения на ден. Същото се случва и с кучетата.

Има толкова много кучета с увреждания и фактът, че много от тях се радват на нещо, което може да е напълно нормално и част от ежедневието на всяко друго куче е невероятно, тази група кучета с увреждания не може да бъде по-щастлива, тичайки по пясъка. За първи път Салима Кадауи решава да изведе 18 кучета от SFT Animal Sanctuary, който тя основава в Танжер, Мароко, на еднодневна екскурзия.

Прекрасните малки кученца правят първите си стъпки по пясъка и тичат по ивицата. Правейки това, те напълно забравят, че имат инвалидни колички. Салима каза: „Кучетата обичат плажа. Е, всички можем да научим нещо от това видео.”

За мен лично, като човек, който гледа много видеоклипове с кучета всеки ден, аз научавам много от тях и едно нещо, което научих от това конкретно видео е фактът, че щастието идва дори от най-малките неща в живота. Наистина се надявам, че това видеото ще вдъхнови други хора и особено хора с увреждания, които вярват, че няма надежда за тях в живота.

Не спирайте да се радвате на природата и любимите си хора, това е най-важното нещо в този живот.

Споделете тази прекрасна статия с вашите приятели!