Кучето, което срещна бездомно коте и му помогна да намери своя нов дом

Споделяли сме ви десетки истории за дружбата между различни животински видове, като вече имаме стотици примери, че котките и кучетата със сигурност могат да бъдат приятели, а не врагове.

В интернет можете да намерите разкази, снимки и видеоклипове, които доказват това, но ето още една история, която ще послужи като красиво доказателство за съществуването на приятелство между котки и кучета.

Днес ще ви запознаем с котето Коди и кучето Джес.

6

Отхвърлено от своята майка, малкото пухче израснало в скитане и ежедневно търсене на храна и топло кътче, където да се сгуши, но за жалост никой не му обръщал внимание, или поне не било попаднало на правилните хора, или въобще не било попадало на хора.

Но един ден всичко се променя, когато котето Коди среща своя бъдещ най-добър приятел!

5

За първи път кучето Джес среща малката Коди по време на рутинната си разходка около фермата на своята стопанка. Вероятно уплашеното коте усетило голямото сърце на Джес, и че това е единственото същество, което може да се погрижи за него. Така че котето тръгнало след нея.

Бебето на два месеца нямало представа какво е грижа и любов, но умното куче усетило, че новата му приятелка има нужда от помощ и трябва по някакъв начин да покаже на котето, че то ще бъде в безопасност с нея.

2

Никой не може да каже как точно животните общуват помежду си, дали имат свой „таен език“, но едно е сигурно, че всяко живо същество усеща добротата, идваща от другия. Така Коди се доверила на своята нова приятелка и тръгнала след нея.

4

Не след дълго умната Джес води бебето в дома на своята стопанка Емилия, която за щастие имала опит в грижите за бездомни животни и не било нужно много време нещастното котенце да заживее своя безгрижен живот, такъв какъвто всяко едно коте заслужава.

3

Така бебето намерило своя топъл дом и грижите, от които така се нуждаело!

Джес е на три години, тя е дружелюбно и игриво куче. Тя никога не се е държала агресивно, но винаги е била мила и привързана към всички живи същества, като днес с малката Коди са неразделни приятелки, както може да видите от красивата им фотосесия.

Понякога е добре да взимаме пример от животните, те със сигурност могат да ни научат на доброта, грижа и преданост, така както едно обикновено куче промени живота на едно нещастно коте.

ТЕКСТ : MOZACHE

Споделете тази статия с вашите приятели!