Лъчезар Чоткин от с. Червен Брег е големият победител в “Hell’s Kitchen”

Лъчезар Чоткин е новия носител на титлата в шести сезон на “Hell’s Kitchen”. Младият готвач, който живее в Италия от четиринадесет години, но работи в Англия се пребори с конкуренцията, като измина труден път по време на предаването, като не малко участници го саботираха до самия край.

Във финала, Чоткин трябваше да се пребори със Станислав, който показа израстване по време на предаването, като никога не се отказа от голямата си мечта за победа и чека за 100 000лв. Именно Станислав взе предимство за финалното готвене, като двамата претенденти си избраха по петима бивши съотборници, които да им помагат в последното готвене.

Чоткин заложи на италианска кухня, като амюз буш-а му беше фокача с аншоа и чери домати, студеното предястие се състоеше от телешко бон филе с еспума и пуканки от каперси. Топлото предястие бяха равиоли с два цвята и пълнеж от спанат и рикота. За основно Чоткин предложи сьомга с пюре от моркови, а за десерт тирамису.

Станислав от своя страна беше подготвил амюз буш багета със сьомга, студен стартер гаспачо и брускета с еленски бут. Топлото предястие беше крокета от нахут, а за основно телешко бон филе пълнено с гъби и ароматни кестени. Десерта беше милфьой с карамел и ягоди.

Наско отвори “Hell’s Kitchen” за последен път и напрежението се усещаше във въздуха. Любимата на готвача Камелия беше до него в кухнята, като в крайна сметка Станислав направи критични грешки по време на финалната резервация и Чоткин грабна чека със 100 000 лева.