Лоялно служебно куче пази стопанина си, докато той спи на летището

В американската армия на кучетата е дадена специална роля, защото те, подобно на хората, рискуват живота си, за да защитят другите.
Кучетата се обучават да развиват естествените си способности, учат се да намират експлозиви, мини, и да помагат на ранените.

По време на служба кучетата се привързват много към хората и често това приятелство продължава дори след като военните и техните домашни любимци напуснат службата.

Тази снимка показва как военно куче пази съня на своя приятел, който е легнал да си почине на летището, докато чака полет. Тази сцена е толкова трогателна, че снимката стана хит в социалните мрежи за часове.

Случаен пътник забелязал двойката на летището в Индианаполис и не успял да подмине, заснемайки трогателната сцена.

16 Beyond Adorable Animals Wearing Protective Gear | Military working dogs, Dogs, Military dogs

Служители на летището казват, че войникът е бил един от група от 10 военнослужещи и две служебни кучета. Не е известно дали войниците са се върнали след изтощителна командировка или просто са отивали натам, но явно са имали нужда от няколко минути почивка.

Войникът можел да поспи спокойно на пода, знаейки, че сънят му се пази от верния му другар

Понякога не осъзнаваме напълно изразът, че “кучето е най-добрият приятел на човека” , но подобни истории ни убеждават всеки ден в това.

77 Powerful Photos Of Service Dogs That Capture Their Incredible Loyalty | Bored Panda

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели