Магическото място, където може да видите елени под цъфнали черешови дървета (Видео)

Паркът Нара в Япония е популярно туристическо място поради изобилието от черешови дървета, които, когато цъфтят, обсипват парка с неземно красиви розови цветове.

По време на сезона на сакура (вишнев цвят) паркът обикновено е пълен с хора, които са там, за да се полюбуват на цъфтящите дървета и да направят няколко снимки за спомен.

Но по време на глобалната пандемия, паркът беше необичайно празен.

Паркът Нара е дом на голям брой диви елени, които свободно се разхождат из природата.

Trip plan for 2021 – cherry blossoms in Honshu, Japan by rail – Travel  Monitor

Кадри на животните, почивайки съвсем сами сред каскадните черешови цветове създават толкова красива картина, че изглежда почти нереална, насладете се на видеото по-долу :

Някога елените “Сика” са били смятани за свещени (загубвайки този статут след Втората световна война), но след като наблюдавате тази ефирна сцена, не е трудно да си ги представите като божествени същества.

Въпреки че вече не са свещени, елените “Сика” се считат за природно богатство на Япония и са високо ценени и обгрижвани.

Deer relax under cherry blossom trees in beautiful video

В парка Нара живеят около 1000 елена и често получават лакомства от туристи, които могат да закупят специални „крекери за елени“ в парка.

2023 Nara Cherry Blossom Guide: Top 10 Spots for Sakura Viewing and  Festival Dates | LIVE JAPAN travel guide

Елените са свикнали с хората и са много сладки. Те дори имат невероятно грациозен начин да поискат лакомства; те се покланят.

Споделете тази статия с вашите приятели!