Мария разплака Виктор Калев в ефир: “Ако не беше ти, сега нямаше да съм тук”

Остават само още три лайфа до големия финал в “Арена София”, като вече е ясно че на финала всеки от участниците ще избере сам кого да имитира, и коя песен да изпълни, както и това че двама от водещи и жури ще трябва самите те да се включат с една имитация пред над 15 000 зрители, които изкупиха билетите за дни. Владимир Зомбори води смело класирането, като втори е Наско, следван от Елена, Християна, Иво Аръков и Мария, които са изключително близко по точки.

Мария имаше късмета да изтегли една прекрасна италианска песен, която в последните години отново навлезе в модерните класации, а именно безсмъртния хит от 1981-ва “Sarà perché ti amo” изпълнен от Анджела Брамбати и италианската поп група – Ricchi e Poveri.

Поп-фолк певицата се справи добре, въпреки че Фънки не остана очарован от сценичното присъствие и изкритикува всички участници със съвет да наблягат повече на вникването в образа и излъчването, което трябва да показват имитаторите.

След плоската шега на Рачков, че ако се оженят с Мария, семейството им ще се казва “Отварачкови”, което разсмя публика и жури, но Геро бързо замаза гафа. Мария обаче започна сериозно и призна, че има един човек в публиката, който е виновник за старта в нейната музикална кариера:

“Искам да поздравя един човек, благодарение на който запях, пропях в моя живот, който ме научи на една от първите ми песни и ако той не беше това нещо го сторил преди толкова много години, може би тази вечер нямаше да бъда тук. Това е Виктор Калев, много го обичам този човек, много съм му благодарна” , след което Виктор Калев се приближи насълзен за да получи прегръдка от своята приятелка видимо разчувстван от признанието на певицата.

Рачков го определи, като втория Милко Калайджиев за да разведри публиката след емоционалната ситуация, но в крайна сметка жури и публика изпратиха с аплодисменти Мария и нейното изпълнение на “Sarà perché ti amo”

Кадри : Нова Телевизия / “Като две капки вода”