Мечка излезе от гората и седна до рибар, той бавно извади камерата и започна да снима

Мъжът от Аляска, прекарвал безценно свободно време съсредоточен върху любимия си риболов близо до брега на реката, когато с периферното си зрение забелязал движение вляво от него.

Той внимателно обърнал глава и видял мечка, която никак не се смутила и се приближила към брега, за да се огледа във водата. Рибарят не се паникьосал и решил да запази спокойствие. Вместо това той извадил телефона си, включи камерата и започнал да снима необичайния си гост.

Робърт Хортън казва, че често ходи на риболов в този район, където реката минава през резервата и затова тук обичайно имало много риба. Обикновено риболовът минавал гладко, но този път неочакван посетител го изненадва.

Хортън, като жител на Аляска, знаел добре, че при среща с мечка, трябва да се запази спокойствие и да се избягват резки движения. Затова мъжът останал хладнокръвен и бавно извади смартфона си, за да заснеме случващото се.

Мечката не изглеждала заплашително. Тя просто поседяла и погледала водата на реката, сякаш се чудела как върви риболовът. Изведнъж мечката дори решила да седне до рибаря, сякаш искала да завърже някакъв разговор, но езиковата бариера явно не им позволила. Тази за някои забавна, но всъщност доста притеснителна сцена продължила около две минути, след което животното станало и се запътило към мечешките си проблеми обратно в гората.

Хортън решил да не бърза и да изчака, докато мечката изчезне напълно от полезрението му, преди да си събере нещата и да се отправи към колата. Но въпреки всичко, тази случка със сигурност ще му остане една невероятна история, която може да разказва на внуците си, а и още повече, че я има заснета на видео.