Минувачи забелязват котка прикована в кофа на улицата, оказва се, че има нужда от помощ

Тази котка забелязана на улица в Хюстън, първоначално не привлякла вниманието на хората, поради факта, че е доста често срещано явление котка да се е сгуши в кофа. Всеки знае за любовта на тези животни към различни кутии и контейнери. Някой обаче забелязал, че котката не напуска кофата твърде дълго време, докато непрекъснато се оглеждала и мяукала, сякаш иска да избяга, но не може.

Когато хората решили да проверят какво се случва се оказало, че на дъното на кофата има вискозно вещество и котката буквално се е залепила за него.

Минувачи се опитали да освободят животното от капана, но нищо не сработило, поради тази причина котката, заедно с кофата, били заведени при специалисти. Както се оказва, на дъното на кофата имало смола, която в повечето случаи се използва за покриване на покриви и др., дали котката сама е паднала в капана или някой й е помогнал, не е известно.

За да извадят обаче котката, доброволците трябвало да отворят кофата и да използват разтворител, за да разредят смолата. Според спасителния екип това бил един от най-трудните случаи, на които са се натъквали.

След като котката била почистена от смолата, се оказало, че задните й крака са тежко наранени. Котката скочила в кофата, когато смолата била все още гореща, по тялото му имало следи от термични и химически изгаряния. Някои били убедени, че усилията на доброволците няма да дадат резултат и най-хуманното нещо е животното да бъде приспано. Но за щастие имало и такива, които решили да се борят за живота на клетото животно, като скоро усилията им се отплатили.

Ветеринарите започнали лечение, като за да се изчисти смолата, котката трябвало да бъде обръсната, поради изгарянията задният й крак бил отстранен. Няколко месеца борбата за живота на котето продължила, но благодарение на желанието й за живот, тя започнала постепенно да се възстановява. Козината й пораснала отново, раните заздравели, а трите крачета били достатъчни за да се справя с ежедневните дейности на една обикновена котка.

След като историята става популярна в социалните мрежи, котето-герой намира своето ново семейство, което е готово да му осигури уютен дом и безкрайна обич.

Понякога, както в живота, трябва да преминем през редица лоши периоди, но рано или късно винаги идва щастието, което заслужаваме, тъй както едно обикновено коте в беда, намери своето ново семейство.

Споделете тази история с вашите приятели!