Млад мъж от Шумен си купи асфалт и закърпи дупки пред блока си.

Шуменецът Иван Вичев купи кофа битум и 75 кг студен асфалт и днес сам изкърпи дупките пред блока си. До решението си той стигнал след многократни телефонни обаждания и две безответни писма до общината, съобщават от шуменската медия ШУМ.БГ

Да присъства на ремонтните дейности бе поканен репортер на ШУМ.БГ.

Вван Вичев кърпи дупката пред блока си

Снимки : shum.bg

„Живея на бул. „Славянски“ 3. Пред блока има паркинг, който ползвам като заплащам 300 лева годишен абонамент на община Шумен. Срещу тези пари искам да получавам качествена услуга, така както когато вляза в магазина, а не да си чупя колата и да се налага да давам още пари за ремонта й“, каза Вичев.

Вван Вичев кърпи дупката пред блока си

По-голямата дупка в асфалта, според него, стои от близо две години. През февруари 2021-ва той е изпратил първото си писмо до Общинското предприятие „ОЖИ“, което стопанисва паркинга. Не получил отговор. На второто си писмо от този юли също не получил писмен отговор.

Вван Вичев кърпи дупката пред блока си

Когато ходих единия път там, служител като на шега ми каза – е, че то можеш и сам да си запълниш дупките. „Явно наистина, за да стане, е трябвало сам да го направя. Потърсих в интернет, намерих фирма, която продава битум и студен асфалт, поръчах, платих за транспорта и така…“, коментира младият шуменец.

Вван Вичев кърпи дупката пред блока си

В ремонта на двете дупки се притекъл и съсед. Дейностите преминли под одобрителните погледи на таксиджиите.

„Това, което общината не можа да свърши за 2 години, ние двама души го направихме за 3 часа“, каза Иван Вичев.

Вван Вичев кърпи дупката пред блока си

Снимки : shum.bg

Той добави, че ще отиде с фактурата за 164 лева в общината, за да я даде на заместник-кмета, отговарящ за улиците. Разбира се, наясно е, че няма да му възстановят парите.

Споделете тази история с вашите приятели!