Млад мъж забелязва бебе делфин във водата молейки за помощ, дава му нов шанс за живот.

Историята, с която ще ви запознаем днес е заснета на видео и се случва в Бразилия. Местен рибар и негов приятел се прибрали доволни от своя улов, докато не забеляза движение във водата и специфични звуци на делфин, сякаш молейки за помощ. Приближавайки се до мястото, мъжете откриват малък делфин, който почти бил изгубил сили за борба и бил готов да се предаде.

Видеото беше споделено U/EventNo1 в reddit със заглавие: „Човекът помогне на бебето делфин“.

Body Cam Footage Shows Miami Police Officer Rescue Young Dolphin From Fishing  Net

Във видеото можете да видите мъж на лодка, който държи малко делфинче за опашката. Той вдига бебето в скута си и започва да разплита масивната мрежа от риболовна мрежа, увита около главата и перките на делфина.

Делфинчето се е оплело в риболовната мрежа, когато забелязва лодката и прави всичко по силите си за да сигнализира за бедата в която е изпаднало.

Man Rescues Baby Dolphin From Netting, Sends It Off With A Kiss

„Той се държеше много спокойно, остави мрежата да бъде премахната. И след като го пуснах, веднага го пуснах обратно в морето”, споделя рибарът.

Смята се, че приблизително „136 000 кита, делфини, тюлени и морски лъвове умират от съоръжения поставени от човека”

This bro helps a baby dolphin get rid of a deadly fishing net :  r/HumansBeingBros

Обитателите на морските дълбини ежедневно страдат от човешката дейност, затова е важно хората да почистват след себе си, за да не застрашават морския живот!

ТЕКСТ : MOZACHE

Споделете тази статия с вашите приятели!