Младо семейство дарява парите от сватбата си на хора в нужда и неравностойно положение.

За много хора малките неща не значат нищо, но за други значат всичко. Едно малко добро направено от нас, значи нещо много голямо за човек в нужда.

Днес ще ви запознаем с Драгомир и Десислава, които са заедно от две години.

Младо семейство дари парите от сватбата си за хора в нужда - DUNAVMOST.com

Когато се открили и започнали отношенията си, Деси била самотна майка с двегодишен син на име Георги, който на галено наричат Джоджо. Любовта помежду им пламнала веднага и скоро разбрали, че са един за друг. С течение на времето Драгомир се запознава с малкия Джоджо и съвсем естествено се превръща в “тати Драго”, както го нарича малкият и до ден днешен.

Шест месеца след началото на тяхната връзка, Деси и Драго започнали да живеят заедно.

Година по-късно Драго предлага брак на Деси и след заветното “да”, започнала и подготовката за тяхната предстояща сватба. Там някъде се ражда идеята да напишат в сватбените покани, че нямат нужда от букети с цветя, които ще увяхнат само седмица след сватбената церемония.

Така помолили своите гости да отделят средствата, които биха използвали за букети и да ги дарят в специална кутия за благотворителност. Кутията била подготвена и оставена на видно място в ресторанта, в който се провело събитието.

Гостите посрещнали идеята с голям ентусиазъм и когато в края на вечерта преброили пред всички събраните средства за благотворителност, те достигнали сумата от 450 лв.

В свободното си време също така участвам с приятели в аматьорската футболна лига “София Премиър Лийг” и с момчетата бяхме решили парите, които с времето се бяха събрали в касата на отбора ни, също да бъдат дарени за благотворителност.”

По този начин събраната сума вече била в размер на 660 лв., които дарили на Български Червен Кръст, разделени по равно между три фонда: Програма “Топъл Обяд”, Фонд “Домашни Грижи” и Фонд “Добротворчество”.

И двамата с Деси в миналото са помагали на хора, както и на животни в беда, но това бил първият път, в който се обединили заедно, за обща кауза.

Посланието ни към двойките, на които тепърва предстои да се оженят, е да последват нашия пример. Повярвайте ни, колкото и да са красиви – цветята увяхват. Изхвърлят се и много скоро биват забравени. Помощта за хората в нужда, е много по-важна и носи много по-голям смисъл!

Щастливи сме да помогнем на нуждаещите се и определено в бъдеще също сме готови да организираме и осъществяваме още подобни инициативи“, сподели Драгомир.

Споделете тази прекрасна статия с вашите приятели!