Младоженец крие истината от булката, но кармата го застига по най-неочаквания начин

Докато Джейн се готви да се омъжи за Антъни, тя получава анонимни съобщения, които я предупреждават да не го прави. Неочаквано, тя открива причината зад всичко това.

Джейн погледна майка си пред огледалото, където си оправяше грима. Изглеждаше необичайно булката да се гримира сама в деня на сватбата си. Но Джейн винаги е предпочитала да бъде естествена – нещо, което я бе накарало да наричат ​​„Обикновената Джейн“ през по-голямата част от живота си.

Тя отново погледна майка си, гледайки усмивката на лицето й, докато приглаждаше роклята й.

„Първо прическа и грим“, беше казала майка й. — И тогава ще те облечем в роклята.

Джейн кимна, докато бавно отхапваше банана, който майка й беше дала.

— Изяж банана, Джейни — каза майка й, отпивайки от кафето си. „Това ще ти даде енергията, от която се нуждаеш за днес“

Джейн се върна към задачата си, нанасяйки очната линия с трепереща ъка. Не можеше да си позволи да го обърка и да започне целия процес отначало.

— Вълнуваш ли се да видиш Антъни? — попита майка й, оставяйки роклята на леглото.

— Да — каза Джейн. „Той участва по-активно в планирането на сватбата, отколкото аз. Буквално, от цветята до мястото. Аз избрах само тортата.“

Майка й се засмя.

„Да, знам. Ти никога не си била момичето, което прекарва време в мечти за сватба. Винаги си вярвала в простата истинска любов.“

— Това не е честно — каза Джейн, изпъчвайки устни към огледалото. „Не познавам много хора с щастливи бракове – вие и татко също не бяхте най-добрия пример. Вярвам в любовта. И вярвам в любовта си към Антъни.“

— Мислиш ли, че ще развалиш брачното проклятие? майка й се засмя.

— Ще опитам — каза Джейн и си сложи още един слой спирала.

Тя посегна към телефона си и натисна play. Звукът на гладък джаз изпълни стаята и накара Джейн да настръхне. Това беше. Това беше нейният сватбен ден и тя щеше да прекара остатъка от живота си със своя любим Антъни.

Само за илюстрация. | Източник: Pexels

Джейн беше срещнала Антъни преди години; това беше клиширана романтична среща. Джейн си спомни препълнения супермаркет – шумоленето на найлонови торбички, бипкането на скенерите за касите и далечното бърборене на други купувачи, които се движат през дългите пътеки.

Тя стоеше в секцията с продуктите и пръстите й потупваха дините, в търсене на идеалната, която да вземе за вкъщи. Антъни зави зад ъгъла към нея с непринудената си усмивка и палав блясък в очите. Джейн го усещаше през цялото време.

— Здравей — поздрави я той, облягайки се небрежно на дисплея. — Избирате най-хубавата диня, така ли е?

Джейн вдигна поглед и усмивка се освободи от лицето й.

„Абсолютно. Трябва да отнеса вкъщи най-доброто за среднощната си закуска“, каза тя.

Антъни кимна, преструвайки се, че оглежда дините със сериозен вид.

— Знаете ли — започна той. — Че дините всъщност са горски плодове?

— Няма начин — каза Джейн и повдигна вежда. — Но те са толкова големи!

Антъни се засмя.

„Да, вярно е. Ботанически погледнато, дините се квалифицират като горски плодове, защото имат месеста вътрешност и здрава външна кора. Лудост, нали?“

Джейн се засмя, очарована от игривото поведение и момчешкия вид на Антъни.

„Никога не бих предположила“, каза Джейн. „Днес научи нещо ново, нали?“

Антъни й намигна.

„Радвам се, че мога да ви науча на нещо за дините“, каза той. — Аз съм Антъни.

— Джейн — отвърна тя.

The Best Ways To Store Watermelon

Продължиха да си бърборят известно време и Джейн се изненада, че разговорът протича толкова леко. Тя не беше свикнала с това – тя винаги се чувстваше неудобно, приключвайки разговорите, преди да започнат реално. Антъни вървеше по пътеките с Джейн, докато тя продължаваше да пълни пазарската си количка.

Двамата размениха истории за любимите си лакомства и обсъдиха предимствата на дините без семки срещу дините със семки. Те също така откриха общите си интереси към пътуването и филмовите класики от 80-те години, когато Джейн призна, че планира да гледа точно такъв филм довечера.

Докато Джейн буташе количката си към редицата с каси, тя бе изненадана, че Антъни продължаваше да върви с нея. И когато стигнаха до гишето, той извади продуктите й една по една, като един истински джентълмент.

„Харесва ми това кисело мляко“, ухили се той, като извади две кофички от нейната количка.

„Повече от добре дошли сте да си разделим една“, каза тя, възхитена от това колко смела е станала през последния час, докато се разхождаше из супермаркета.

Може би „Скучната Джейн“ най-накрая си е отишла , помисли си тя.

Той улови погледа й и се усмихна, докато вдигаше тежката диня.

След като Антъни опакова продуктите й в багажника на колата й, той се облегна на колата, точно както беше на витрината с дини.

— Мога ли да получа номера ти? попита той.

— Дай ми номера си — каза тя. „Можем да гледаме филм от 80-те следващия уикенд. Аз ще взема киселото мляко.“

Антъни се засмя и й даде телефона си.

— Ще ти се обадя — каза той. — И не си мисли, че ще забравя!

Джейн се засмя в отговор.

— Някак си вярвам в това.

Само за илюстрация. | Източник: Unsplash

Джейн провери отражението си за последен път, като се увери, че очната й линия е права и че двете очи съвпадат. След това се увери, че спиралата й не е на бучки.

— Готови ли си да те облечем в роклята? — попита майка й, изправяйки се.

— Да — каза Джейн.

Джейн се наведе да обуе обувките си, чудейки се дали не трябва да се опита да ги събуе повече. Но тя знаеше, че може да ги изрита, когато краката й са твърде болезнени. Антъни вероятно щеше да й се намръщи и да й напомни, че е поканил на сватбата нов потенциален клиент – такъв, който ще ги превърне в милионери.

Първоначално тя отказа на Антъни да кани външни хора. Тя искаше малка и интимна сватба. Но Антъни вярваше, че е важно този нов клиент да види, че е отдаден човек, на когото може да се има доверие. Той разчитал сделката да приключи, когато се върнат от медения си месец в Гърция.

Джейн се изправи и свали халата си. Тя знаеше, че приятелите й са разстроени, че не иска шаферки, така че те ще се появят едва когато сватбата започне. Ето защо майка й беше единствената, която й помагаше да се подготви за големия й ден.

— Ето — каза майка й, закопчавайки ципа на роклята. “Красиво.”

„Забравих колко много обичах тази рокля“, каза Джейн. — Забравих как се чувствах.

„Ти си изящна, скъпо мое момиче“, каза майка й.

И Джейн наистина й повярва за първи път от много време.

„По-късно ще направя последните щрихи на косата си“, каза Джейн на майка си. — Тогава можеш да ми помогнеш да сложа булото.

Само за илюстрация. | Източник: Pexels

По-късно майката на Джейн отиде в свободната спалня, за да се изкъпе и да се преоблече за сватбата. И така, Джейн седеше в сватбената си рокля и гледаше през прозореца в един перфектен ден. Знаеше, че е късметлийка, че времето е толкова хубаво, но ако си беше позволила да го признае, щеше да иска да се омъжи през есента, когато сватбените й снимки щяха да включват нея и съпруга й, тичащи през красивите паднали листа.

Може би, ако кажа на Антъни, това което искам, помисли си тя. Тогава той може би щеше да промени датата.

Джейн си пое дълбоко въздух.

„Спри“, каза тя тихо на себе си. „Ти търсиш проблеми там, където ги няма.

Знаеше, че се е приготвила твърде рано, но трябваше да бъде готова. Това беше още една от чертите на личността й – да е готова по-рано, и да присъства на всяко събитие, преди дори да е започнало. Най-добрият приятел на Джейн беше нейният часовник.

Джейн се изправи и отиде до количката с напитки в спалнята си. Имаше една полуизпита бутилка червено вино от преди няколко вечери. Джейн си наля малко вино. Недостатъчно, за да я замае, но достатъчно да я стопли.

Джейн се върна до прозореца, отпи от виното си и се замисли за първия танц със съпруга си, който предстоеше малко по-късно. Въздухът жужеше от напрежение, докато Джейн проверяваше телефона си, очаквайки съобщения, пълни с пожелания от семейството и приятелите, които не успяха да присъстват на сватбата.

Само за илюстрация. | Източник: Pexels

Но за нейна изненада получи съобщение от анонимен абонат, появиха се зловещи думи на екрана.

“Пуснете прикачения гласов запис. Важно е, Джейн.”

Джейн остави чашата си и изчака записът да се зареди напълно. По лицето й се изписа объркване, очите й бяха широко отворени, докато четеше и препрочиташе съобщението. В дъното на стомаха й се образува възел и тя почувства тръпка на несигурност, която я обзема.

Най-накрая записът беше изтеглен и с треперещи ръце Джейн натисна play. Изкривен и непознат глас отекна в стаята, доставяйки студено съобщение.

“Трябва да отмениш сватбата, Джейн. Това не е за теб. Има неща, които не знаеш. Тайни. Довери ми се, Джейн. Това е за добро. Отмени сватбата!”

Гласът сякаш увисна във въздуха, оставяйки Джейн зашеметена и парализирана от страх и неверие. Умът й препускаше, опитвайки се да разбере внезапното нахлуване в това, което трябваше да бъде най-щастливият ден в живота й.

Въпроси нахлуха в мислите й и тя не можеше да се отърси от усещането за уязвимост, полепнало по кожата й. Кой би искал тя да отмени сватбата? Какви тайни може да има? Докато Джейн обмисляше анонимното предупреждение, тя се бореше с противоречивите си емоции.

Трябва ли да го приеме като жестока шега или да го вземе на сериозно? Гласовото съобщение се възпроизвеждаше постоянно в съзнанието й – всяка дума резонираше с обезпокоителна истина.

Антъни , помисли си тя. Той ще има някаква представа за това.

Само за илюстрация. | Източник: Pexels

Джейн нахлу в стаята на Антъни от другата страна на къщата. Тя не се интересуваше от суеверието, което забраняваше на Антъни да я види в булчинската й рокля. С какъв друг лош късмет би могла да се сблъска?

— И така, Антъни — каза тя внезапно.

— Ти ми кажи — продължи тя. — Защо трябва да отменяме сватбата?

“Какво стана?” — попита той и се обърна към нея. “За какво говориш?”

„Това“, каза тя, пускайки записа.

“Трябва да отмениш сватбата, Джейн. Това не е за теб. Има неща, които не знаеш. Тайни. Довери ми се, Джейн. Това е за добро. Отмени сватбата!”

“Какво означава това?” — попита тя.

“Какво?” попита той.

Джейн пусна отново записа.

“Трябва да отмениш сватбата, Джейн. Това не е за теб. Има неща, които не знаеш. Тайни. Довери ми се, Джейн. Това е за добро. Отмени сватбата!”

— Сватбата ни е днес — каза Джейн. “И сега някой ми казва, че трябва да го отменя. Защо? Антъни, какво става? Кажи ми сега!”

Антъни я погледна за момент право в очите.

„Добре, права си да си разстроена“, каза той. „Предполагам, че вече няма причина да го крия. Джейн, трябва да ти кажа нещо.“

Очите на Джейн се разшириха, когато Антъни я хвана за ръката. „Да, може да искаш да отменим сватбата. Всъщност няма да те обвинявам. Но истината е, Джейн, че съм те лъгал през всичките тези години. Мразя ябълковия пай, който готвиш.“

Джейн махна ръката му от себе си.

„Това дори не е смешно“, каза тя.

— Не ставай глупав! — възкликна той. „Това вероятно е нечия глупава шега. Хайде, Тиквичке. Може би е майка ти. Тя никога не е искала да се омъжиш за мен.“

Той направи пауза и Джейн се замисли за момент. Майка й винаги е искала най-доброто за дъщеря си; нямаше начин да направи това. И дори да искаше да изрази мнението си, просто щеше да го каже в лицето на Джейн. Тя не можеше да се скрие зад анонимен гласов запис.

„Хей, не е ли лош късмет за мен да те видя в булчинска рокля?“ — попита я Антъни, слагайки копчетата за ръкавели.

“Да, прав си. Съжалявам. Сигурно просто започвам да се тревожа за сватбата, това е всичко”, каза тя. — И вероятно е просто шега.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

„Виж, утре компанията ми ще подпише договор с много важни клиенти – надявам се, партньори до края на утрешния ден. И ти ще бъдеш съпруга на строителен магнат. Или няма да го направиш, заради подобна шега? От теб зависи – ухили й се той.

Тогава Антъни подуши шумно въздуха.

— Усещаш ли това? попита той. “Това е миризмата на успеха, Джейн! Утре ще бъде денят на нашия успех.”

— Няма нужда да мисля за утре — каза тя. — Тревожа се за днес.

„Е, сега трябва да отида до летището, за да взема нашия свещеник. Той е готов да ни ожени, Джейн. Така че, докато аз съм навън, ти решаваш дали искаш да отмениш сватбата“, засмя се той.

Джейн знаеше, че той й се подиграва, докато се опитваше да избие от главата негативните мисли и да я развесели. Миг по-късно телефонът му иззвъня.

— Да — каза той. — Тръгвам, не се притеснявай.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

По-късно Джейн се успокои и отново седна до тоалета си. Майка й й помагаше да направи последните щрихи по косата си, преди да сложи булото си.

Майка й изпи чаша шампанско с нея.

„Изглеждаш прекрасно“, каза майката, усмихвайки се на Джейн.

Точно тогава на вратата се звънна.

— Ще отговоря — каза тя.

„Не, не, скъпа. Това е твоят ден“, каза майка й, излизайки от стаята.

Джейн погледна снимката в рамка на себе си и Антъни и се усмихна. Чувстваше се много по-спокойна, отколкото първоначално, когато пристигнаха съобщенията.

„Това е твоят ден“, каза си тя в огледалото.

— Джейн — каза майка й и се върна в стаята. “Никой не беше там, когато отворих вратата, но намерих това.”

Майка й подаде на Джейн запечатан плик.

— Странно — каза Джейн. „Малко е рано за сватбени подаръци, нали? Това трябва да дойде по-късно.“

Майката на Джейн сви рамене.

— Отвори го — каза тя.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

Джейн отвори плика и извади нещо като картичка с думите “Кармата ще ви покаже пътя” отпечатани върху нея. Когато бръкна по-дълбоко, тя намери снимки на Антъни.

— О, Господи, Джейн! — възкликна майка й. “Какво става? Това изнудване ли е? Обадете му се! Обадете се на Антъни!”

Джейн се звънна на бъдещия си съпруг.

— Той не отговаря — каза тя.

Джейн отново взе снимките и внимателно разгледа една.

— Чакай малко — каза тя. „Познавам това място! Това е хотел, в който бяхме няколко пъти. Почти съм сигурна, че имат тази лампа във всяка стая.“

Тя стисна ръце на устата си.

— О, Антъни — каза тя. — Мамо, ами ако му се случи нещо лошо?

— Ще се обадя в полицията — каза майка й, вече набирайки.

“Не! Няма да викаме никого!” — възкликна Джейн. — Няма да си простя, ако той бъде наранен.

— Ами ако пострадаш, Джейн? – попита майка й.

Джейн поклати глава при снимките.

“Какво ще правиш? Сватбата е след няколко часа”, каза майка й.

— Отивам в хотела — каза Джейн.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

Джейн не искаше да губи време и излезе от къщата в булчинската си рокля. Не се интересуваше как изглежда – сега тя искаше да разбере истината за всичко – от анонимния гласов запис до мистериозния пакет.

Колкото по-дълго Джейн седеше в таксито на път за хотела, толкова по-паникьосана ставаше. Хотелът винаги беше домакин на събития. Когато се приближи до рецепцията, очите й бяха червени от сълзите, които се изливаха още в колата.

„Трябва да знам в коя стая е Антъни Сандърс“, каза тя на рецепция.

— Съжалявам, госпожо — каза рецепциониста. — Не мога да ви дам информацията, която искате.

— Моля те — умоляваше го Джейн. „Това е важно. Просто трябва да знам дали е чекиран – не мисля, че ще бъде тук. Бяхме заедно до преди малко”

„Тогава ще знаете, че той е добре, където и да е“, каза рецепционистката.

— Значи го познавате? попита тя.

„Против нашата политика е да разкриваме информация за гостите, госпожо. Поверителността е важна за нас.“

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

— Слушай — каза Джейн и сълзите й отново потекоха. „Не разбираш. Днес е сватбеният ми ден и всичко се разпада. Просто трябва да говоря с Антъни.“

“Съчувствам, госпожо. Но не мога да наруша правилата. Те са там с причина. Не мога да ви помогна.”

Джейн измачка роклята си в ръцете си. Беше изтощена от целия ден.

— Ето — каза тя и пъхна визитната картичка на хотела в плика с изображенията. — Моля, просто проверете.

Мъжът я погледна за момент и след това кимна бавно.

— Сандърс, каза, а? — попита рецепционистът, като написа името в компютъра си. „Не, в момента нямаме гости под това име.“

Тогава една от камериерките в хотела се появи и рецепционистът насочи вниманието си към нея.

„Карма! Свършихте ли вече?“ — извика той към нея.

Умът на Джейн се ускори и тя си припомни другата страна на картата: “Кармата ще ти покаже пътя.”

„Няма начин това да е случайно“ , помисли си тя.

„Бяхте помолена да почистите стая 121, Карма“, продължи мъжът от рецепция.

— Разбира се — каза Карма. — Ще го направя веднага след почивката си.

Карма направи кратък зрителен контакт с Джейн; това беше всичко, което й трябваше. Стая 121.

Кармата щеше да й покаже пътя.

Преди някой да успее да я спре, Джейн изтича през фоайето и право към асансьора. Трябваше да намери стая 121. Не знаеше какво ще намери, но се нуждаеше от нещо, което да й даде спокойствие. Особено ако тя все още искаше да продължи със сватбата.

Джейн тичаше през коридора, докато намери стаята, от която се нуждае. Тя опита вратата, мислейки, че може да не се отвори, защото нямаше ключ-карта. Но вратата се отвори лесно.

— Антъни — каза тя, препъвайки се в стаята. Но той не беше там.

Преди да успее да разбере какво се случва, я заслепи светкавица на фотоапарат.

„Изненада“, каза гласът зад камерата. „Впечатлена съм, че разбрахте всичко толкова бързо. Вие сте умна жена, нали? Дадох ви минимума в онзи плик, но предполагам, че снимките не бяха трудни за разгадаване.“

„Къде е годеникът ми?“ — бавно попита Джейн.

— Добре — каза жената. — Вашият годеник. В края на краищата затова сме тук.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

Жената започна да обикаля бавно Джейн.

„Виждате ли, оказа се, че вашият годеник ми е бил гадже през цялото време. Тони и аз се срещахме всяка седмица точно в този хотел. Съжалявам, че ви разстройвам, но „фитнесът“, който той планираше всеки петък, всъщност е тази стая , точно пред вас.”

Джейн погледна жената със скръстени ръце.

“Виж, Джейн. Аз не съм лош човек”, каза тя. „Между другото се казвам Аня. Но нямах представа, че се вижда с някого, камо ли сгоден, до миналата седмица, когато призна, че е имал друга жена през цялото време и че вие ​​двамата ще се жените скоро.“

“Той ми каза, че иска да ме задържи като негова любовница. Разбира се, бях готова да скъсам с него веднага. Но тогава си помислих, че той трябва да бъде наказан. Той има нужда от прощален подарък, а вие трябва да знаете истината. ”

— Глупости — каза Джейн спокойно. “Той дори не е тук. О, боже мой. Дали просто не си загубих времето? Защо изобщо те слушам?”

Тя се обърна, за да излезе от стаята, но спря за момент.

“Какво искаш? Пари? Ти си психопат.”

Аня завъртя очи.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

Джейн напусна стаята бясна. Горкият Антъни, помисли си тя. Наистина ли е изнудван от някаква жена?

Тя извади телефона си от джоба на булчинската си рокля – най-добрата причина за да купи роклята, или поне така си беше казала. Джейн набра номера на Антъни и няколко минути по-късно чу телефона му да звъни от дъното на коридора. Сърцето на Джейн се сви.

Така че беше вярно. Всичко това , помисли си тя, докато се скри бързо в склада на прислужницата, оставяйки вратата леко открехната.

Беше изненадана, че Антъни изобщо вдигна телефона. Но тя искаше да го хване в мрежата му от лъжи.

— Антъни — каза тя. “Къде си?”

„Какво искаш да кажеш, Тиква? Отивам на летището, за да взема семейния свещеник. Приложението на летището каза, че полетът е забавен, така че трябваше да изчакам. Взимам си кафе, докато седя тук. Ще ти се обадя в момента, в който тръгнем. Обичам те.”

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

След това Антъни прекъсна разговора.

Джейн се свлече на пода в склада, опитвайки се да разбере ситуацията. Тя знаеше, че Антъни е изневерявал – Аня би трябвало да е права, защото той беше готов да я срещне отново. Но Джейн не можеше да разбере как е успял да го прикрие толкова дълго. Нямаше начин да е прикрил следите си толкова добре. Освен ако Джейн просто не беше забелязала нищо.

Тя огледа стаята, чудейки се какво да прави след това. Можеше да се прибере при майка си, за която Джейн знаеше, че я чака на фотьойла най-близо до вратата. Или можеше да отиде в стая 121 и да се изправи срещу Антъни. Но Джейн беше ужасна с конфронтацията. Имаше нужда от доказателство.

Какво повече трябва да знаеш? — запита се тя. Не бъди глупава, Джейн.

И тогава очите й се спряха на униформа, висяща в склада – табелата с името „Карма“ все още беше закачена на нея.

Майната му , помисли си тя.

Джейн се измъкна от булчинската си рокля и облече униформата. Складът беше добре зареден, като ръкавици и маски бяха лесно достъпни. Джейн закрепи косата си и извади маска от кутията. Тя щеше да влезе в тази стаята по един или друг начин.

Дори да имаше някакво убедително обяснение за всичко това, нямаше начин тя да напусне хотела и дори да обмисли да се омъжи за Антъни, без да знае какво се случва в хотелската стая с Аня.

Трябваше да види всичко сама.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

Междувременно Антъни беше в хотелската стая с Аня.

— О, Аня — каза той и седна на леглото до нея. „Побъркваш ме. Сватбата е след няколко часа, но трябва да те видя, преди да тръгна по пътеката.“

— Слушай, Антъни — каза Аня. „Аз не…“ започна тя, но беше прекъсната от почукване на вратата.

“Обслужване по стаите!” Джейн се обади.

“Влез!” Антъни се обади. — Поръча ли си нещо, скъпа? – попита той Аня.

Джейн беше открила подноса да чака пред съседната стая – тя почти съжаляваше, че когато хората отворят вратата, няма да намерят сервиза по стаите да чака. Джейн знаеше, че Аня я е разпознала, докато вкарваше храната. За кратък момент тя се вгледа в Джейн, преди да насочи вниманието си към Антъни.

— Да — каза тя. „Поръчах това за нас. Малко нещо, което да направи последните ни моменти заедно малко по-сладки.“

— О, не трябваше — каза Антъни. — Изглеждаш толкова добре днес.

Джейн наблюдаваше как Антъни плъзгаше ръката си нагоре и надолу по крака на Аня.

„Помни, скъпа, винаги можеш да бъдеш моя любовница“, каза той.

“Тони, ти си такъв дразнител. Престани!” Аня се изкиска.

Джейн наблюдаваше цялата сцена, докато възлите в стомаха й се свиха още повече. Тя наблюдаваше как Аня попива вниманието. Тя гледаше как Антъни си взима ягода от подноса – подноса, който дори не им принадлежеше.

Той е абсолютно безсрамен , помисли си тя.

„Харесват ми глезотийките, които си избрала“, каза той на Аня, поднасяйки ягодата до устните й. „Но и двамата знаем коя е най-сладката тук, нали Тиквичке.“

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

Това беше моментът, когато на Джейн й беше достатъчно. Изискваха й неимоверни усилия, за да скрие емоциите си. Или за да не удари Антъни през лицето.

Но тя не искаше да е толкова лесно. Тя искаше това да е болезнено за него. Тя искаше той да съжалява за всичко, което някога е направил, което би я наранило. Тя искаше да сложи край на начина му на живот, както той познаваше.

Тя шумно постави бутилката шампанско обратно в кофата за лед.

— Хей, ти, внимавай! — изкрещя й Антъни.

„Всичко е наред, Карма“, каза Аня, с ръка върху лицето на Антъни.

“Карма?” Антъни се засмя. „Изглежда, че Карма дори не може да си свърши работата.“

След това Антъни и Аня се засмяха заедно. Джейн не можеше да издържи повече. Стената беше на път да се срути и сълзите й напираха.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

“Джейн! Къде беше? Разкажи ми всичко!”

„Съобщението и пакетът дойдоха от приятелката на Антъни, Аня. Тя ми каза, че са се виждали от много време и че не е знаела, че съществувам до миналата седмица. Сега той иска тя да му бъде любовница. ”

“Шегуваш се. Що за човек е това?! Откъде знаеш всичко това?” – попита майка й.

„Защото тя ми каза. Отидох до хотела и Карма щеше да ме заведе там, както ми каза. И тя го направи, нещо като. Карма е камериерка в хотела – и тя ме насочи към стаята по заобиколен път. Така че , отидох в стая 121. И тя беше там, чакаше.”

— И така, какво се надява тя да получи, като ти каже? Че ти ще го напуснеш и тя може да го вземе? – попита майка й.

Джейн поклати глава, неспособна да отговори.

— Може ли да ти направя чай? – попита майка й.

“Да моля.”

Джейн събу обувките си и отиде в спалнята си, за да се преоблече в нещо по-удобно, отколкото в униформата на Карма, която беше прекалено неловка.

„Мисля, че тя иска да му го върне“, каза Джейн, след като се преоблече.

„Мисля, че колкото и объркана да е ситуацията, Аня също е наранена. Тя искаше да покаже това и да го направи публично. Което е честно. Да, тя също греши, но в същото време всичко това е работа на Атъни. Аня и аз не сме се познавали до днес.”

— Значи ти е зле за нея?

— Да — каза Джейн и отпи от чая.

— И какво искаш да направиш със сватбата и Антъни?

„Антъни ще трябва да отиде на летището по някое време. Във всеки случай ще трябва да вземе семейния свещеник. Така че имам малко време да помисля“, каза тя.

Само за илюстрация. | Източник: Unsplash

На вратата се почука, докато Джейн и майка й разговаряха. Когато майка й отиде да отвори, Аня стоеше там.

“Защо си тук?” — попита Джейн, когато видя Аня.

„Все още искам да го накажа“, каза Аня.

„Не изглеждаше така, когато влязох в стаята, облечена като Карма“, каза Джейн.

— Сложно е, Джейн — каза Аня. — Трябва да знаеш това толкова добре, колкото и аз.

“И какво? Сега какво?”

— Кажи ми какво искаш да направиш.

Джейн се преоблече в любимата си рокля. Щеше да има сватба. Просто нямаше да бъде Джейн. Трябваше известно време за убеждаване на майка й, но на Джейн вече не и пукаше за Антъни. Отдавна бяха изчезнали чувствата й на загриженост за него. Сега тя искаше да го накаже също толкова, колкото и Аня. Трябваше да знае как са се чувствали двете и какво е да му отнемат всичко.

— Мислиш ли, че тя ще направи всичко по план? – попита майка й.

— Да — каза Джейн. „Чухте я. Тя приключи с Антъни, както и аз.“

След това Джейн и майка й отидоха на мястото на сватбата. Беше казала на майка си да седне отпред, както би направила, ако Джейн беше булката. Джейн щеше да остане скрита.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

„Скъпи възлюбени, ние сме се събрали тук днес, за да станем свидетели на съюза на Антъни и Джейн в свещен брак. Днес те са избрали да изразят своята любов и отдаденост чрез свещените брачни обети.“

Джейн наблюдаваше как Антъни гледаше булката. Чудеше се колко сляпа е била през цялото време. Антъни погледна булката, без дори да осъзнава, че под булото не беше Джейн. Беше Аня. А Антъни нямаше и представа.

Джейн премигна, като сдържа няколко сълзи, докато церемонията продължаваше, мислейки си колко глупаво би постъпила, ако все пак се бе омъжила за него. Антъни беше най-подлия човек, когото е срещала.

Джейн, помисли си тя, ти заслужаваш много по-добро.

„Джейн“, чу тя Антъни да казва от позицията си, започвайки клетвата си. „От момента, в който те срещнах, знаех, че животът ми ще се промени. Дължа всичко на витрината с дини в супермаркета. Ти си любовта на живота ми, моят партньор и най-добрият ми приятел. Обещавам да стоя до теб в добри и лоши времена, да те ценя и подкрепям и да те обичам безусловно. С теб животът ми е завършен.”

Джейн едва можеше да повярва на ушите си. Как би могъл да стои там и да изрича обетите си, гледайки някого, който не беше Джейн, но чиито обети бяха натоварени с празни обещания? Искаше да избяга, да си тръгне и никога повече да не се върне – за да не види никога повече Антъни. Но тя имаше още какво да направи. Тя трябваше да го накаже, преди да възобнови живота си.

Когато Аня каза: „Да“, Антъни дори не мигна окото.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

„Сега ви обявявам за съпруг и съпруга“, каза свещеникът.

Джейн гледаше как гостите ръкопляскаха и аплодираха. Тя наблюдаваше как Антъни се огледа и се ухили на тълпата.

„Сега можете да целунете булката“, заяви свещеникът.

Когато Антъни вдигна булото, за да целуне булката си, Аня му се усмихна в отговор.

“Изненада!” — възкликна тя.

Тълпата беше шокирана и Джейн чу ахканията им. Вероятно щеше да се засмее на отговорите им, ако ситуацията не беше толкова сърцераздирателна.

“Защо си шокиран? Не се ли радваш да ме видиш, умнико?” — попита Аня.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

Това беше моментът на Джейн. Тя отвори страничната врата, на която се беше облегнала през цялото време, и влезе.

— Е, добре, добре — каза тя. — И си мислеше, че ще се разминеш толкова безболезнено с изневярата си? — попита тя Антъни.

Тя се обърна към техните гости – множество от най-близките им семейства и приятели.

„Скъпи гости, ужасно съжалявам“, каза тя. „Но тази вечер няма да има сватба на Джейн и Антъни. Както виждате, оказва се, че нашият любим Антъни Сандърс е измамник. Но ще споделя нашето сватбено видео. Дами и господа, наслаждавайте се.“

След това тя отстъпи назад, на видео стената се появиха кадри от хотелската стая между Антъни и Аня. За щастие, преди Джейн да влезе в стаята, тя беше записала целия разговор на видео в телефона си, който беше скрит между подносите и кофата за лед.

Джейн стоеше отстрани и гледаше как тълпата асимилира истинското лице на Антъни. Тя почти се наслаждаваше на нещастието, изписано върху лицето му, докато всички ахкаха от възмущение.

Антъни се обърна към свещеника и го разтърси.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

„Изключете това веднага!“ – заповяда той. „Нагласиха ме! Не е това, което изглежда. Това можеше да е всеки! Не съм аз!“

Джейн се премести да застане до Аня и наблюдава как гостите реагират на видеото. След това Антъни се обърна към тях двамата.

— Вие двете сте идиотки — каза той. Правете каквото искате. Поне по този начин не е нужно да се притеснявам за парите си. Една крачка съм по-близо до това да стана милионер. Толкова съм близо до това да имам всичко, което някога съм искал. А ти знаеш ли какво, Джейн? Взех ипотека за нова къща. Така че, можеш да имаш малката, в която живеем. Просто трябва да подпиша договора утре с директора на новите ми партньори. Алекс Ричардс, който и да е този сърдит старец” — извика той.

Аня се изкикоти до Джейн.

„Този ​​човек, ще ме направи приказно богат! И животът ми никога няма да бъде същият! И вие двете определено ще съжалявате, че ме нагласихте и развалихте всичко. Но всичко е наред. С това колко богат ще бъда , ще накарам жените да падат в краката ми!”

— О, Джейн — каза Аня. — Не си ли му казала?

„Е, ако ми даде шанс да говоря, може би щях да го направя“, каза тя.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

“Да ми каже какво?” — попита Антъни.

„Помниш ли, когато ми каза да поканя Алекс на сватбата, защото искаше да покажеш, че си мил, отдаден и просто „добър човек“? Е, Алекс е тук. Между другото.“

“Какво?” — възкликна Антъни, оглеждайки се.

„Алекс, моля те, присъедини се към нас“, каза Джейн.

„Здравей“, каза жена на средна възраст, изправяйки се. „Казвам се Александра Ричардс, но хората ме наричат ​​Алекс.“

— Радвам се да се запознаем — каза Антъни и се втурна да се ръкува с нея.

— Не — каза тя и дръпна ръката си. „Много съм разочарована от вас, г-н Сандърс. Така че предполагам, че трябва да анулираме договора. Защото не мога да работя с хора, които ме разочароват. Хора, на които не мога да се доверя. Всъщност нека анулираме и всички предишни договори, ще се заемем с това заедно с адвокатите след края на събитието.”

— Моля Ви, просто ме изслушайте — помоли Антъни.

— Не се притеснявайте, г-н Сандърс — каза Алекс. „Ще се погрижа всички останали партньори да не направят същата грешка. Никой няма да работи с вас. Считайте се за банкрутирал човек от днес.“

— Г-жо Ричардс — каза той. “Моля, просто ми дайте шанс. Ще ви обясня всичко.”

„И предполагам, че трябва да се справите с тази ипотека сам. Успех.“

“Не, не!! Г-жо Ричардс, моля.”

“Не!” – каза твърдо Алекс и се отдалечи.

Само за илюстрация. | Източник: Facebook

Антъни се опита да я последва, но майката на Джейн го спъна, когато се опита да мине по пътеката.

Джейн мина по пътеката и застана над Антъни. Искаше да го види слаб. Искаше той да почувства това, което тя бе почувствала, когато стоеше в хотелската стая и го гледаше как се натиска с Аня.

„Е, изглежда, че все пак Карма може да си свърши работата, нали?“ каза тя. „Искаш ли ябълков пай, Тиквичке? Сигурен съм, че можем да ти намерим.“

И тогава Джейн се отдалечи. Тя хвана майка си под ръка и напусна залата, оставяйки провалената си сватба зад гърба. Сега се чувстваше по-силна в сравнение с това колко унила бе, когато излезе от хотела.

Само за илюстрация.  |  Източник: Facebook

“Сега какво?” – попита майка й.

„Сега се прибираме вкъщи и опаковаме всичките му дрехи. Можем да ги оставим отвън, за да ги вземе“, каза Джейн. „Съжалявам, ако това ме кара да изглеждам жестока, мамо. Но той трябваше да си вземе поука.“

„Скъпа, това не те прави жестока; това те прави силна“, каза тя. — Сега, преди да се приберем вкъщи и да опаковаме нещата му, нека вечеряме.

Джейн се усмихна и кимна.

Никой повече не чу за Антъни в града, говореше се, че е сменил държавата и започнал отначало, продължавайки да следва мечтата си да стане милионер, този път обаче отново от дъното. Понякога не можем да избягаме от кармата, затова бъдете добри и ценете чувствата на хората.