Момиченце в първи клас помогна на таралежче, което било тормозено от съученици

Нели Димитрова сигнализира за покъртителна случка в групата на софийския квартал Гео Милев във фейсбук. Жената споделя как група момчета еднокласници изтезавали таралежче, като го замеряли с камъни. Животното било видимо наранено, докато момиченце на същата възраст не ги забелязва и покрива животното с жилетката си в опит да го предпази.

Ето и публикацията без редактиране :

“Без коментар!

Това е таралежче бебе, 68 грама, с хематом на гръбчето по-голям от главичката му причинен от група първокласници в двора на 138 училище, които хвърляли камъни по него… Момиченце от същата група се опитало да защити мъника, покривайки го с жилетката си… Учителката му помогнала, като го пренесла на тротоара извън двора, вече кървящо.

Сега е в зооклиниката на Коперник, обезпаразитено, на антибиотик, уплашено, треперещо и със сравнително добър шанс да оживее, ще разберем утре.

Ще бъде добре, ако някои от вас поговорят с децата си за това. Иначе коментарите които ще направите тук са без значение.
Спокойна вечер!”

За никого не е тайна, че характера на един човек се гради още от ранна детска възраст, и освен възпитанието на родителите, генетичните фактори и средата в която попадне, то за бъдещето на едно дете е изключително важна връзката му с животните!

Всички сме виждали деца, които наскоро са загубили домашен любимец и трудните опити на родителите, да обяснят, че кученцето вече е на едно по-добро място, но въпреки това то ще ги закриля и ще се грижи за тях от небето. Без да осъзнават, тези родители градят характера и личността на това дете по-добре от всяко едно училище или детска градина.. Децата, които са израснали с домашни любимци са научени на любов, на приятелство, на състрадание и на отзивчивост, която неусетно са давали с пълни шепи на своите космати приятели.

Насилието спрямо животните отдавна е признат, като рисков фактор за една опасна психопатия, която не се изчерпва с това да нараниш едно животинче!

Извода, който може да извлечете от тази статия е, че една от най-големите услуги, които можете да направите на своето дете, е да го научите на любов, състрадание и грижа към всички живи същества на нашата планета, и бъдете сигурни, че един ден, то ще ви благодари сърдечно за това.

Споделете тази статия с вашите приятели!