Мъж хранел ранен вълк цяла зима, след 4 години вълкът се върнал за да покаже семейството си.

Мъж в Аляска забелязал вълк в беда, не щадял храната и се грижил за животното цяла зима, вълкът се върнал след четири години и показал семейството си, сякаш искал да му благодари за грижите, които той положил за да го спаси.

Всичко това започнало, когато човекът, част от екип на горското стопанство в района, излизал от гъстата гора след обичайната си обиколка и вече на заснежената равнина случайно забелязал вълк. Бил уморен, с рана на крака, гладен и мълчаливо гледал мъжа изпод завесата на снега.

Горският не се поколебал нито минута. Той се качил при вълка, споделил с него храна и метнал върху дивото животно вълнено одеяло от торбата.

Тази зима не била лесна с плячката и всеки следващ ден човекът идвал на същото място, срещал там вълкът и му давал храна.

До пролетта вълкът набрал сили, охлузванията му заздравели и просто си отишъл.

Лесничарят не съжалявал – така е в природата. Понякога си спомнял за странния си приятел, но животът продължил както обикновено.

Living with wolves | Reuters.com

Минали четири години, но един ден докато горският оглеждал имотите си, внезапно чул воя на вълци. Иззад дърветата се появили едновременно четири животни и мъжът бил объркан.

Но тогава същият вълк, който бил хранил, излязъл напред. Животното не забравило добротата и след толкова време дошло при човека, за да му покаже цялото си семейство.

Wolf Hd Wallpapers Backgrounds Wallpaper - Snow Wolf Wallpaper Hd - 2560x1440 Wallpaper - teahub.io

Така както дошли, така си и отишли, но възрастният човек никога нямало да забрави този ден.

Понякога не осъзнаваме, че животните са благодарни за всичко, което правим за тях, просто няма как да ни благодарят с думи.

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!