Мъж храни семейство гарвани 4 години, след време птиците му се отблагодаряват

Днес ще ви запознаем с още една красива история за чудатите връзки между хора и животни.

В продължение на четири години Стюарт Далкуист се грижел за семейство гарвани, които от своя страна започнали да показват привързаността си към него. Всичко това започнало, когато гнездото на все още малките пиленца паднало точно в градината му, което накарало мъжа да се погрижи за тях, въпреки че никога преди това нямал опит с птици.

Гарваните се привързали силно към своя спасител, който поел грижата за тях от ранна възраст, но никой не очаквал начина по който птиците ще му се отблагодарят.

В знак на благодарност гарваните започнали да „украсяват“ имота на Стюарт, като му носели предмети, вариращи от метални ушенца от консерви и кенчета, до необичайни предмети, които биха могли да се считат за изкуство. Най-поразителното е, че тези дарове изглеждат внимателно подбрани.

crow art gift

Всичкото това очарователно внимание към детайла толкова изненадало Далквист, че той дори обмисля идеята да организира търг за тези уникални „съкровища“, след като историята му придобива изключителна популярност в социалните мрежи.

Понякога не осъзнаваме, че животните могат да се привързват и да обичат също като нас хората, и да бъдат благодарни за всички грижи, които полагаме за тях и любовта с която ги даряваме.

ТЕКСТ : MOZACHE

Споделете тази статия с вашите приятели!