Мъж решава да осинови тормозено куче, построява му собствена луксозна къща-дворец

Шон Фарел трябвало само да подслони Бъстър, 12-годишния стафордширски бултериер, докато се намери постоянен дом за кучето, но за краткото време заедно той се влюбил в животното и осъзнал, че двамата трябва да останат заедно.

Но кученцето не е живяло прекрасен живот до този момент и ежедневно е имало състояния на паника, като се свивал страхливо в ъгъла на дневната.

Така Шон решил да направи нещо в този ъгъл, за да накара Бъстър да се почувства така, сякаш може да избяга от проблемите и да се почувства сигурен във всеки един момент. И въпреки че няма „абсолютно никакъв опит в дърводелството“, стопанинът искал да създаде за Бъстър негова собствена кралска бърлога.

Бъстър заел мястото веднага, въпреки че далеч не било завършено. Но това естествено било добър знак! Шон документирал всяка една стъпка от процеса на страницата на Бъстър във Facebook и феновете го харесали.🙂

Без реален план, Шон купил дърва и шперплат и се заеа да работи. Единственото, което знаел е, че иска да слее къщичката с дневната и да стане част от интериора.

Той добавил малки елементи за да създаде уют за Бъстър.

„Много от декоративните елементи, като телевизора, рафта и осветлението за настроение, били доста забавни, но вентилаторът за охлаждане работил много добре“, казва Шон пред Bored Panda . „Всичко е на батерии, така че няма силен ток. Предметите просто се мотаеха из къщата.”

Също така на едната стена има снимки на предишното куче на Шон, Зук. Зук бил инвалид и имал много последователи в интернет, за съжаление почива на 17 години. Ако не беше Зук, Шон никога нямаше да намери Бъстър.

„Аз съм абсолютно поразен от отзивите, които получавам от стотици хиляди хора от цял ​​свят. Стафордширските бултериери имат много лоша слава по медиите и е толкова прекрасно да покажа на хората, че са всъщност това са едни красиви кучета, които заслужават прекрасен живот“, продължи Шон.

„Работихме наистина много усилено по душевните травми на кученцето в миналото. И тъй като поведението му се е подобрило толкова много, той вече е терапевтично куче и посещаваме болници в жилищни домове и клиника за рехабилитация на мозъчни травми. Той също така придружава хора с ниски социални умения, аутизъм, агорафобия и др.

Понякога и ние хората също като Бъстър имаме нужда някой да повярва в нас за да изкара най-доброто, което можем да дадем. Един малък жест от наша страна, може да значи огромна помощ за човека отсреща.

Споделете тази статия с вашите приятели!